kesäkuu 07, 2018

Viikko Qtimen vetäjän kannoilla

Sanni Wallen, Qtimen nykyinen omistaja, yksi liikkeen perustajista sekä Top Hair Designer, on 14 kampaajan ja yhden markkinoijan todellinen boss lady. Qtimen Karoliina seurasi Sannin työviikkoa helteisessä toukokuussa.

Qtime kampaamoyrittäjän työviikko

Maanantai

Klo 8.45 Qtimea lähestyy nainen, jonka tunnistaa jo kaukaa kävelytyylistä. Se on nopea ja päättäväinen – valmis kääntymään oikealle tai vasemmalle. Monesti valppauteen on tarvetta; Sanni pyörittää Qtimea. Oli kyse hallinnosta, henkilöstöstä tai asiakaspalvelusta, Sanni hoitaa. Samalla hän on Top Hair Designer, joka tavoittelee kiireiltään mahdollisimman paljon rauhallisia hetkiä nautintonsa parissa.

”Rakastan tukan tekemistä, ihmisten kanssa olemista ja pitkiä asiakassuhteita.”

Yhtenä toukokuun viikoista kalenterissa on tuttuun tapaan paljon merkintöjä. Maanantain kohdalla vuorottelevat asiakastyöt ja kehityskeskustelut.

”Kehityskeskusteluissa pääsen juttelemaan rauhassa kahdestaan tiimiläisten kanssa. Kuulen mitä heille kuuluu, millaisia tavoitteita heillä on, ja miten he haluavat kehittyä ammatillisesti. On tärkeää tietää, jos jokin painaa mieltä ja, miten voin auttaa. Tämä on työyhteisön kannalta merkittävä juttu.”

Iltakuuden aikaan, neljän asiakastyön ja kahden kehityskeskustelun jälkeen, Sanni suuntaa metrolla kotiin Herttoniemeen. Hyvä kirja on paras rentouttaja. Tv:tä Sanni ei ole katsonut enää vuosiin.

Qtime kampaamoyrittäjän työviikkoQtime kampaamoyrittäjän työviikko

Tiistai

Päivä käynnistyy klo 10.00 asiakastyöllä, jota seuraa jälleen muutama kehityskeskustelu. Lounas venyy pitkälle iltapäivään. Qtimen taukotilassa, jossa muutama muukin syö eväitä, keskustelu on vilkasta tähän aikaan päivästä. Silloin tällöin jokaisen tiimiläisen taskussa kilahtaa; yhteinen WhatsApp-ryhmä täyttyy viesteistä päivän aikana.

”Kampaamoyrittäjän arki on kiireistä. Minulla on monta ihmistä töissä ja paljon vastuuta. Se tekee työstä haastavaa, mutta myös vaihtelevaa ja värikästä. Vaikka nautin, työ on myös kuluttavaa. Siksi arvostan vapaa-aikaa ja ennen kaikkea lepoa yli kaiken. On todella pidettävä hyvää huolta itsestään, jotta jaksaa.”

Kira sanoo ääneen sen, mitä moni ajattelee: ”Harva kampaamoa pyörittävä on näin tiiviisti läsnä liikkeellä. Se on Sannissa mieletöntä! Mistä hän saa puhtia tähän kaikkeen?”

”Saan paljon energiaa innostuneesta työporukasta, jossa kaikki tukevat toisiaan. Siitä olen tosi onnellinen. Vastapainona hetket yksin kotona ovat kuin juhlaa”, hän vastaa.

Klo 19.00 Sanni päättää työpäivänsä liikkeellä, mutta jatkaa toimistohommia kotona.

Qtime kampaamoyrittäjän työviikko

Keskiviikko

Klo 10.00. Pitkään venynyt ilta töiden parissa suo muutaman ekstratunnin aamuun ennen asiakastöitä liikkeellä. Sanni käy kasvohoidossa. Ajatukset risteilevät kesään ja tulevaan lomaan.

”Elämässä, niin työssä kuin sen ulkopuolellakin, on ollut paljon muutoksia. Nyt kaikki tuntuu olevan tasapainossa. On hyvä olla. Siihen on osansa myös vuodenajalla; rakastan kesää! Lomalla haluan vain ottaa rennosti ja ehkä tehdä pari reissua kotimaassa.”

Qtimessa nopeasti keväästä kesään edennyt toukokuu muistuttaa ilmastoinnista, joka vaatii tehostusta. Paikalle kutsutaan huolto. Kampaamoyrittäjän arkeen kuuluvat lukuisat pienet haasteet. Tänään kyse on ilmastoinnista ja huomenna jostain muusta.

Vuosittain Sanni valitsee elämäänsä yhden elämänhallintaan ja omaan hyvinvointiin tähtäävän teeman, johon keskittyy koko vuoden ajan.

”Tänä vuonna teema on elämän yksinkertaistaminen. Viime vuonna se oli ajankäytön hallinta ja sitä edellisenä nilkan ja kyynärpään reistaillessa terveys. Silloin päätin saada vaivat kuntoon ja aloitin kuntoutuksen fysioterapeutin kanssa.”

Keskiviikkona työpäivä päättyy noin klo 19.00, jonka jälkeen Sanni suuntaa ruokakaupan kautta kotiin.

Qtime kampaamoyrittäjän työviikkoQtime kampaamoyrittäjän työviikko

Torstai

Torstai on tyypillisesti toimistopäivä, jolloin Sanni hoitaa hallinnollisia asioita kotona. Lounas kaverin kanssa on hyvä tapa tauottaa pitkää päivää ja yhdistää kaksi nautintoa: ystävät ja hyvä ruoka.

”Syön mielelläni puhdasta ja terveellistä ruokaa. Olen käynyt elävän ravinnon kursseilla ja viljellyt omalla viljelypalstalla. Nyt olen innostunut mehuista, joita teen mehulingolla kotona.”

Sannia voisi kuvailla myös pieneksi viherpiipertäjäksi. Hänen lempiharrastuksensa on puutarhanhoito. Pihalla kasvaakin keväällä istutettuja marjapensaita ja yrttejä.

Matkalla takaisin lounaalta kotiin, on hetki aikaa pysähtyä Roihuvuoren kukkivassa kirsikkapuutarhassa. Loppupäivästä pyörähdys liikkeellä, ja illalla toimistotöitä kotona.

Qtime kampaamoyrittäjän työviikkoQtime kampaamoyrittäjän työviikko

Perjantai

Työviikon viimeisenä päivänä Sanni nauttii luovuuden virrasta tehden asiakkaidensa tukkaa ja pitää viimeiset kehityskeskustelut.

Tunne tiukasta viikosta on hyvä, vaikka esimerkiksi urheilulle ei riittänytkään aikaa.

”Viikon kohokohtia ovat ehdottomasti keskustelut tiimiläisten kanssa. Meillä on keskenämme hyvä olla.”

Työpäivän päättyessä iltakuudelta Sanni suuntaa kaverille, jonka jälkeen edessä on vapaa viikonloppu.

”Viihdyn hyvin kotona. Vietän mieluiten lauantai-iltaa rakkaiden ihmisten kanssa. Saatan käydä vanhempien luona Hyvinkäällä tai hoidan siskontyttöä. Pidän mielelläni viikonloputkin rytmiltään melko tasaisina, jotta energia säilyy seuraavaan viikkoon.”

Qtime kampaamoyrittäjän työviikko

Sannin töitä voit katsoa Instagramista @qtimehairdesign tai @sanniwallen.

 

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.