huhtikuu 20, 2023

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon.

Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista?

Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä on erilaisia vaikutuksia mm. hiusten kuntoon ja sävyyn. Värin tummuminen, samentuminen ja vihertäminen, kuivuus, takkuisuus sekä katkeilu viittaavat kaikki hiusten metallikertymiin. Lämpö- ja värikäsittelyiden yhteydessä kertymät voivat aiheuttaa epätasaisia lopputuloksia ja jopa hiusten katkeilua.

Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.
Ennen L’oréal Metal Detox -metallinpoistokäsittelyä hiukset olivat karheat, takkuuntuvat ja sameat.
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.
L’oréal Metal Detox -metallinpoiston ja sävytyksen jälkeen hiukset olivat pehmeämmät ja ilmavammat sekä samea sävy oli poissa! Hiukset toteutti Hair Designer Maarit.

Metallihiukkaset löytävät tiensä hiuksiimme veden kautta. Vaikka vesi olisikin puhdasta, sisältää se silti vesiputkista irtoavia metallihiukkasia. Oletkin varmaan kuullut puhuttavan siitä, kuinka hiukset voivat vihertää lomamatkojen tai mökkireissujen jälkeen, tai kuinka vanhojen taloyhtiöiden vesi samentaa vaaleaa hiusväriä? Monesti ajatellaan, että metallikertymät ovat vain vanhojen putkistojen ongelma, mutta hiukkasia kertyy myös uudemmista putkistoista. Ratkaisu tähän on metallinpoisto!

Metallikertymiä on mahdollista poistaa ja niiden kertymistä hiukseen voidaan ehkäistä tehokkaasti. Hiustenhoitorutiiniin kannattaakin sisällyttää perinteisen puhdistamisen lisäksi myös syvempi puhdistaminen niin kampaajalla käydessä kuin kotonakin. Erityisesti vaalennettu hius on avoin ja huokoinen, mistä johtuen ne imevät värjäämätöntä hiusta helpommin metallia itseensä. Metallihiukkasten ja epäpuhtauksien poisto auttavat myös kauniin sävyn ylläpitämistä myös kotona.

Loreal Metal Detox -tuotesarja
Hiustenvärjäystä ja -sävytystä ennen tehtävä metallinpoistokäsittely poistaa metallihiukkasia, jolloin riski metallin aiheuttamaan katkeiluun ja sävyvirheisiin pienenee.

Kannattaako metallinpoisto tehdä kotona vai kampaajalla?

Liikkeeltämme löydät niin värjäyskäsittelyjen yhteydessä käytettävät tuotteet kuin kotihoitotuotteetkin. Käytössämme on aina paras valikoima tuotteita eri tarkoituksiin, joiden väliltä ammattilaisemme osaavat valita juuri sinun hiuksillesi sopivat tuotteet.  L’oréal Metal Detox on metallin poistoon kehitetty tuotesarja, jonka valikoimasta löytyy hellävaraiset, mutta tehokkaat tuotteet myös kotiin. Lisäksi käytössämme on K18 Peptide Prep -tuotteet mineraalien ja metallin poistoon sekä Olaplex Broad Spectrum Chelating Treatment hiuksen syväpuhdistukseen. Myös käytössämme olevat Wellan ammattivärisarjat, kuten Illumina, Shinefinity sekä Koleston Perfect sisältävät metalleja sitovia ainesosia.

Loreal Metal Detox -tuotesarja
L’oreal Metal Detox -sarja sisältää tehokkaat, mutta hellävaraiset tuotteet niin ammattikäyttöön, kuin kotiylläpitoonkin. Hyvin vaahtoava shampoo ja pehmeyttä tuova hoitoaine ovat yksiä asiakkaidemme suosikkituotteista!

Asiakkaan voi olla haastavaa tietää, mikä tuote itselle sopii parhaiten. Tässä tapauksessa onkin hyvä kääntyä ammattilaistemme puoleen! Laaja hiustuntemus auttaa meitä tunnistamaan hiuksen haasteet ja päättelemään, mikä tuote on tehokkain, mutta samalla hellävaraisin hiukselle. Tuotevalinnassa on hyvä olla tarkka, sillä jokaisella metallin- ja epäpuhtauksien poistoon tähtäävällä tuotteella on omat toimintatapansa. Yksi tuote saattaa olla loistava epäpuhtauksien poistossa, kun taas toinen tuote saattaa olla hyvin tehokas metallin poistossa.

Pieniä kertymiä on mahdollista poistaa kotihoitotuotteilla, mutta isompien kertymien kohdalla suosittelemme ammattilaisen toteuttamaa, tehokasta metallinpoistokäsittelyä. Etenkin ennen vaalennuskäsittelyitä on hyvä tehdä metallinpoistokäsittely, jotta vältytään metallikertymien ja vaalennusaineen yhdistelmän aiheuttamalta katkeilulta ja saavutetaan tasaisen ja kauniin sävyisiä lopputuloksia. Aina metallikertymät eivät näy selkeinä sävyvirheinä. Saatatkin yllättyä kuinka kevyiltä, pehmeiltä ja takuttamattomilta hiukset tuntuvat, kun piilometalleista on päästy eroon.

Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.
Metalliapoistavan ammattitasoisen tuotteen annetaan vaikuttaa hiuksissa, jonka jälkeen tuote huuhdellaan pesupaikalla. Metallinpoistokäsittelymme sisältävät aina myös rentouttavan päähieronnan.

Miten pidän metallin poissa hiuksistani?

Metallinpoisto saattaa joskus viedä aikaa ja vaatia käsittelykertoja, jotta kertymistä päästään eroon. Yksi kerta ei siis välttämättä poista pitkällä aikavälillä syntynyttä metallikertymää. Siksi on tärkeää jatkaa rutiinia kotona. Kampaamokäyntisi yhteydessä ammattilaisemme osaavat neuvoa sinulle oikeat tuotteet niin palvelusi yhteyteen kuin osaksi kotona tehtävää hiustenhoitorutiinia. Metallinpoistotuotteiden ohella on hyvä harkita metalleja ja epäpuhtauksia suodattavan suihkupään hankkimista. Vihertävyydestä kärsiviä vaaleahiuksisia asiakkaitamme suosittelemme kokeilemaan metallinpoistotuotteiden ohella vaaleanpunertavia pigmenttejä sisältäviä hoitosävytteitä. Esimerkiksi Color Maskin Pearl -sävy sisältää vihreyttä neutraloivia punertavan sävyisiä pigmenttejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan puhtaamman sävyisen vaalean lopputuloksen.

Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.
Vahvat metallikertymät näkyvät hiuksissa selkeänä vihertävyytenä ja katkeiluna. Näissä tapauksissa on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Ajansaatossa kerääntynyt metalli vaatii poistuakseen tehokkaat tuotteet sekä käsittelykertoja niin kampaamossa kuin kotonakin.

Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.
Jo yhdelläkin käsittelykerralla voidaan kuitenkin saada selkeitä tuloksia! Advanced Hair Designer Ronja toteutti asiakkaalleen K18 Peptide Prep -käsittelyn sekä sävytti hiukset Color Maskin Pearl -hoitosävytteellä.
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.
Muutos oli asiakkaalle mieluinen. Kotihoitorutiiniin Ronja neuvoi ottamaan L’oréal Metal Detox -sarjan tuotteet sekä vaihtamaan suodattimelliseen suihkupäähän, jotta vesijohtoveden metallit eivät pääsisi enää kertymään hiuksiin.

Löytyykö sinun hiuksistasi merkkejä metallikertymistä? Varaa itsellesi metallinpoisto, konsultoi meitä puhelimitse: +358447770776 tai saavu ostoksille liikkeellemme. Lämpimästi tervetuloa! 

Varaa aika täältä.

QTime Hair Design

Malminkatu 20

Kamppi, Helsinki

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

Hiusmuutos – Tummasta vaaleaan yhdellä kerralla

Hiusten vaalennus tummasta vaaleaan vaatii ammattitaitoa, tarkkuutta, väriosaamista ja hiusten kunnosta huolehtimista. Tässä Qblogissamme asiakkaallemme Pinjalle toteutettiin pitkistä, tummiksi värjätyistä hiuksista yhdellä kertaa luonnollisen vaalea polkka. 

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.