heinäkuu 18, 2022

Hiusmuutos – Tummasta vaaleaan yhdellä kerralla

Hiusten vaalennus tummasta vaaleaan vaatii ammattitaitoa, tarkkuutta, väriosaamista ja hiusten kunnosta huolehtimista. Tässä Qblogissamme asiakkaallemme Pinjalle toteutettiin pitkistä, tummiksi värjätyistä hiuksista yhdellä kertaa luonnollisen vaalea polkka. 

Hiusten vaalennus tummasta vaaleaan on yksi haastavimmista kampaamokäsittelyistä toteuttaa. Tämä ja muut muutostyöt ovat kuitenkin QTime-kampaajille mieluisia haasteita. Kokeneemmat ammattilaisemme taitavat vaativammatkin värjäys- ja leikkaustyöt ja koulutuspolkunsa alkutaipaleella työskentelevillä on aina kokeneempia kampaajia tukenaan. Kampaajiemme tasoihin tutustumalla löydät parhaiten itsellesi sopivimman kampaajan.

”Tumma vai vaalea?”, ”Mikä väri minulle sopii?”. Näitä kysymyksiä pyörittelee moni asiakkaamme – myös Katin penkkiin saapunut Pinja. Tummat piirteet ovat aina kiehtoneet Pinjaa, mutta oma huomattavasti vaaleampi tyvikasvu tulee näkyviin liian nopeasti. Tummasta takaisin vaaleaan siirryttäessä taas huolestuttaa hiusten kunnon heikkeneminen. Mikäli lopputulos vaatii, Pinja on valmis luopumaan pidemmästä mallistaan, jotta saavuttaisi parempikuntoiset hiukset. 

Hiusmuutos tummasta vaaleaan

Pinjan hiusten lähtötilanne.

Top Hair Designerimme Kati on onneksi auttamassa Pinjaa päätöksenteossa. Muutostöitä toteuttaessaan Kati hyödyntää sopivuusajattelua eli asiakkaan uniikkien piirteiden huomioimisen lopputulosta suunniteltaessa sekä sisällyttää suunnitteluun myös Pinjan omat toiveet. ”Tumma ei ole lainkaan hutivalinta Pinjalle. Ihon ja silmien sävyä tarkasteltaessa huomataan kuitenkin, että luonnollinen vaalean sävy toisi piirteet paremmin esille. Lisäksi upea decolte sekä kasvojen luusto kirkuvat päästä esiin. Polkkamittainen malli ei peitä, vaan luo raamit näiden piirteiden ympärille.”

Pinja lähtee innolla mukaan muutokseen. Ensimmäisenä aloitetaan hiusten suojaamisesta vaalennuskäsittelyn yhteydessä. Se tarkoittaa tällä kertaa hennommasta latvasta luopumista ja Olaplex-hoitokäsittelyn sisällyttämistä vaalennusprosessiin. Nämä esivalmistelut takaavat sen, että hius pysyy hyväkuntoisena vaalennuskäsittelystä huolimatta.

Vaalennustyölle on omat tarkat työskentelyvaiheensa. Vaalennusaine, johon on lisätty suojaksi Olaplex levitetään aluksi pituuksiin, joissa on vanhan tummemman värin kertymää. Vasta lopuksi vaalennusaine levitetään tyvelle. Tämä työskentelyjärjestys takaa sen, että värimassa vaikuttaa juuri oikean ajan hiusten eri osissa ja näin ollen kuluttaa hiusta mahdollisimman vähän. Vaalennuksen jälkeen hiuksiin tehdään vielä Olaplex-hoidon toinen osa sekä sävytys. Lopuksi Kati viimeistelee leikkauksen ja muotoilee hiukset uuteen malliinsa.

Tummasta vaaleaan kampaajallaLatvaan levitetyn vaalennusmassan annetaan vaikuttaa tovi, ennen kuin se lisätään myös tyvelle. Näin varmistetaan, että hiukset vaalenevat mahdollisimman tasaisesti ja hellävaraisesti.

Vaalennuksen jälkeen Kati painottaa oikeiden hiustuotteiden tärkeyttä. Hiusten sävyä Kati neuvoo ylläpitämään sävyttävillä hiustuotteilla, kuten Four Reasonin Color Maskilla tai Olaplexin Silver Shampoolla. Hoitotuotteiksi Kati listaa Olaplexin Bond Smoother n.6 -voiteen ja Olaplex Bonding Oil n.7 -öljyn, jotka vahvistavat ja ravitsevat hiusta.

Olaplex hiusten vaalennusTodellisen tehohoidon saat, kun sekoitat voiteen ja öljyn kämmenelläsi ennen hiuksiin levittämistä! 

Sävyltään hieman lämpimään taittava vaalea, pehmeän sävyinen lopputulos todella pukee Pinjaa ja saa hänen ihonsa hehkumaan. Uusi hiusmalli tuo luuston esiin ja hius tuntuu edelleen elinvoimaiselta ammattilaisen toteuttaman vaalennuksen jälkeen. Sekä Kati että Pinja iloitsevat siitä, kuinka vaaleaksi olikaan mahdollista päästä vain yhdellä kampaamokerralla.

Muutaman viikon kuluttua muutoksesta kysymme Pinjan ajatuksia uusista hiuksistaan. ”Muutos tuntui nopeasti jo omalta ja olen siitä tykännyt! Muutamat vaatteet ovat jopa menneet vaihtoon uuden vaalean ilmeen myötä. Vaalean värin aion pitää ja ehkä jonain päivänä vielä kasvatan haaveilemani pitkät vaaleat hiukset. Tällä hetkellä pidän siitä, miten paksuilta ja hyväkuntoisilta hiukseni tuntuvat ja olen iloinen, että lähdin muutokseen mukaan!”, Pinja kertaa tuntemuksiaan iloisena.

Hiusmuutos tummasta vaaleaan

Hiusmuutos tummasta vaaleaan

Onko haaveenasi hiusmuutos tummasta vaaleaan? Lue lisää aiheesta ”Tummasta vaaleaan”-Qblogistamme tai ota yhteyttä ja varaa aikasi.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.