elokuu 29, 2019

Valon vaikutus väriin

Katsot kampaajan tuolissa lumoutuneena uutta hiusväriäsi. Kotona huomaat värin olevan hieman erisävyinen. Mitä ihmettä tapahtui? Iloksemme voimme kertoa että kyseessä on fysiikan lait, jotka muovaavat värimaailmaamme. 

Top Hair Designer Sanni - Qblog - valon vaikutus väreihin

Valo tekee värit

Astuessasi pimeään et havaitse muuta kuin tummia, mustan tai harmaan eri sävyjä. Laittaessasi valot päälle huone täyttyy väreistä. Värit siis syntyvät valon osuessa kohteisiinsa ja heijastaessa aaltoilevaa energiaa silmiisi. Silmiesi rakenteiden ja tajuntasi yhteistyöllä syntyy lopulta värit, kuten hiusvärisi. 

Värien sävyt vaihtelevat johtuen eri tekijöistä, kuten valonlähteistä, varjoista, katsojasta ja muista ympäristötekijöistä. Keinotekoisista valoista usein heijastuu joko kylmän tai lämpimän eri sävyjä, riippuen valonlähteestä. Mitä voimakkaampi valonlähde on, esimerkiksi aurinko, sen kirkkaampana koet värit. 

Hair Designer Ronja - Qblog - Valon vaikutus hiusväriisi - kollegtionRonjan tuhkanvaaleat hiukset eri valoissa.

Miten valo vaikuttaa hiusväriisi?

Vaaleat hiukset ovat herkempiä imemään itseensä valoa. Ollessasi lämpimässä valossa, hiuksesi keräävät valonlähteen kelta-oranssin sävyjä itseensä ja heijastaa väriä ulos päin. Siksi usein kylpyhuoneen valossa hiuksesi näyttävät ”eri värisiltä” kuin esimerkiksi liikkeemme luonnonvaloa jäljittelevässä valossa. 

Heijasteen voimakkuuteen vaikuttaa hiustesi laatu. Sileämmät heijastavat väriä kirkkaammin tasaisen pintansa vuoksi. Mitä huokoisemmat hiuksesi ovat, sen enemmän valon heijaste jakautuu osiin. Tämän vuoksi hiuksesi saattavat näyttäytää enemmän mattaisilta. 

Kaikki ulkoiset tekijät vaikuttavat myös hiusväriisi, esimerkiksi kännykkäsi filtterit ja applikaatiot. Niiden avulla saat halutessasi muokattua kuviin hiuksesi näyttämään lähes minkä värisiltä tahansa.

Top Hair Designer Sini - Qblog - Valon vaikutus väreihin - eri valoissaSinin on pehmeän puuteriset hiukset eri valoissa.

Väri on katsojan silmissä

Värit ovat aisteja, joita jokainen näkee ja kokee hieman eritavoin. Siinä missä sinä näet tummanruskeana hiuksesi kaverisi voi nähdä ne punaisina. Meillä kaikilla on siis oma värisilmä.

Yksinkertaisuudessaan värit ovat ympäristönsä summa. Eri paikoissa, taustoista, valonlähteistä ja heijastuksista riippuen sinulle syntyy persoonallinen kokemus väreistä. Hienointa on, että ne antavat sinulle mahdollisuuden nähdä maailma moniulotteisen upeana.

Top Hair Designer Sanni- Qblog - valon vaikutus väreihinSannin vaniljan vaaleat hiukset eri valoissa.

Sannin, Ronjan ja Sinin hiuksista otettiin kuvat saman päivän aikana eri valoissa. Kuvat oikealta vasemmalle: luonnonvalossa, liikkeemme valoissa, ringlightissa ja lämpimässä valossa.
Top Hair Designer Sanni - Qblog - valon vaikutus väreihinHair Designer Ronja - Qblog- Valon vaikutus hiusväriisiTop Hair Designer Sini Valon vaikutus väreihin - Qblog - eri valoissa

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.