huhtikuu 11, 2017

Tummasta vaaleaan

Hiusten vaalentaminen, etenkin tummasta vaaleaan, on projekti, joka edellyttää kampaajalta osaamista, tarkkuutta ja hyvää värisilmää. Asiakkaalta taas hyväkuntoisia hiuksia, joihin vaalennus voidaan toteuttaa. Lopputulos ammattilaisen tekemänä on silmiä hivelevä.

Hiusmallimme Jenni toivoi hiusvärin muutosta kevääseen ja sai vaalennuksen kautta tummiin hiuksiinsa ilmettä luonnollisesta vaaleasta väristä.

QTime vaalentaminen

QTime vaalentaminen

Mitä sinun on hyvä huomioida, kun harkitset vaalentamista:

Aika

Tummien hiusten, etenkin pitkien, vaalentaminen vie aikaa. Projektiin onkin hyvä varata koko päivä. Värjäysprosessi on luonnollisesti aina yksilöllinen, joten toisinaan se vaatii useamman käyntikerran yhden sijaan.

Arvo

Vaalennus on erikoistyö, joka on myös hinnaltaan arvokas. Pitkien hiusten tummasta vaaleaan muutoksen hinnoitteluun vaikuttaa erikoistyöhön käytetyt tunnit, Olaplex-käsittelyt sekä hiusten leikkaus ja uudelleenvärjäys.

Vaalentamisen onnistumiseen vaikuttavat asiat:

Värjäyshistoria

Sillä oletko värjännyt hiuksiasi kampaajalla vai kotona, on merkitystä. Kotona vuosia mustalla värjätty hiusväri voi olla hiuksissa jo niin tiukasti, ettei hius lähde vaalenemaan. Kampaajalla värjätyt mustat hiukset luultavasti vaalenevat, sillä ammattilaisten hiusvärit ovat laadultaan erilaisia kuin kotivärit. Myös sillä monta vuotta olet värjännyt hiuksiasi, on merkitystä.

Hiuksen kunto

Vaalentaminen on hiuksille raskas toimenpide. Nykyään kuormitusta helpottaa Olaplex-hoito, joka korjaa ja hoitaa hiusta kemiallisten käsittelyjen yhteydessä. Kuitenkin hiuksen on oltava jo valmiiksi terve ja hyväkuntoinen, jotta vaalennus voidaan tehdä.

Kampaajan taidot

Tumman hiuksen vaalentaminen on tekninen projekti, jonka onnistuminen edellyttää osaamista. Vaalennus on tehtävä huolellisesti ja suunnitelmallisesti. Sen aikana hiuksen muutosta on seurattava tarkkaan; vaalentaminenkin on kemiaa, johon vaikuttaa esimerkiksi se kuinka paljon rautaa on vedessä, jolla peset hiuksiasi.

QTime vaalentaminen

QTime vaalentaminen

Tummien hiusten vaalentamisen vaiheet:

Hiusmallimme Jenni siirtyi viisi vuotta sitten mustasta hiusväristä ruskeaan. Välillä hiuksiin on laitettu myös vaaleita raitoja. Tyveä Jenni on värjäillyt tumman ruskeaksi puolentoista vuoden ajan.

Pääsääntöisesti Jennin hius oli ennen vaalentamista ruskea, paikoin hyvin tumma ruskea. Latva oli sävyltään melko vaalea. Toiveena Jennillä oli säilyttää tyvessä tummuutta mutta muuten vaalentaa hiuksia luonnollisen vaaleaksi, ei blondiksi asti. Hiusmuutos aloitettiin klo 9.00 ja lopetettiin klo 16.00.

1. Vaalennusaineen levittämien

Jotta tyvi pysyy tummana, levitetään vaalennusainetta noin 5 cm tyvestä latvaan päin. Koska latva on vaalea, levitetään vaalennusaine siihen vasta myöhemmin, jotta tulos on tasainen. Vaalennusainetta tulee olla hiuksissa runsaasti ja sitä hierotaan hiuksiin myös vaikutusajan aikana.

Tumma hius vaalenee ensin punaiseksi, sitten oranssiksi ja lopulta keltaiseksi.

QTime vaalentaminen

2. Hiustenpesu ja Olaplex-käsittely

Vaalennusaine huuhdellaan pois ja hiuksiin tehdään Olaplex-käsittely. Sen jälkeen hiukset pestään shampoolla ja hoitoaineella.

QTime vaalentaminen

3. Uusi väri

Jennin kuiviin hiuksiin levitetään tummaa pohjaväriä ja kahta erilaista vaaleaa.

QTime vaalentaminen

4. Toinen hiustenpesu ja Olaplex-käsittely

Värien vaikutusajan jälkeen hiukset huuhdellaan ja niihin tehdään toinen Olaplex-hoito, jonka jälkeen ne pestään shampoolla ja hoitoaineella.

5. Hiusten leikkaaminen ja viimeistely

Lopulta hiukset leikataan ja viimeistellään.

QTime vaalentaminen

Tummien hiusten vaalentamisessa suosittelemme alkuun konsultointia, jossa voit suunnitella vaalennusprojektia yhdessä kampaajasi kanssa. 

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.