lokakuu 18, 2018

Qtime-tiimin tyylit OSA 3

Tyyli on osa itseilmaisua. Kampaajalle se on lisäksi kuin aisti ja siten korvaamaton työkalu, josta sinä penkissämme hyödyt. Luemme tyyliäsi ja persoonaasi, jotta saamme syvimmän olemuksesi hiuksiisi.

Mutta millaisia me havainnoijat ja tyyliä työssämme hyödyntävät olemme itse tyyleiltämme? Qtime-tiimiläisistä omista tyyleistään kertovat nyt Emmi, Juuso, Nina, Anton ja Anna.

qtime tiimi Emmi

Emmi

Qtimessa Emmin tyyliä kuvaillaan ytimekkäästi Emmi-tyyliksi – selkeäksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi, joka kuvastaa täydellisesti oululaisen rauhallista, hassuttelevaa ja rohkeaa luonnetta.

”Tykkään voimakkaista ja graafisista kuoseista. Lempivaatteeni on ohut kimono, jossa on mustavalkoisia kuvioita. Siihen liittyy hyviä muistoja; käytin sitä aloitettuani työt Qtimella.”

Työ ja vapaa-ajan tyylit ovat samanhenkisiä, mutta töissä on huomioitava pitkät päivät sekä irtohiusten ja erilaisten tuotteiden ja värien käsittelyn vaikutus vaatteisiin. 

”Kun töissä mukavuus on tärkeintä, olen vapaa-ajalla tyylissäni rohkeampi ja toisinaan boheemi, mutta kuitenkin tyylikäs. Rakastan näyttäviä korvakoruja ja käytän usein pinkkiä tai tummanpunaista huulipunaa. Muuten värimaailmaani kuuluvat musta, valkoinen, tummansininen ja burgundi.”

Emmin tyylin selkeys on aistittavissa myös hiuksissa, joiden väristä ja mallista hän on hyvin tarkka.

”Hiukset vaikuttavat koko lookkiin. Pidän napakasta ja tiukasta leikkauksesta, johon luonnonkihara luo tekstuuria ja pehmeyttä. Tumma, viileä ruskea on hiusvärinä vaaleaa ihoani vasten kaunein.”

Qtime tiimi Juuso

Juuso

Juuso pelaa varman päälle. Työtään rauhallisen keskittyneenä tekevällä käsi ei värähdä, eikä aina viimeisen päälle siisti ja huoliteltu tyyli petä.

”Pukeutumisessa tärkeintä on laatu – hyvät materiaalit. Teetän hyvin istuvia kauluspaitoja, joissa on jokin kuosi ja käytän paljon farkkuja ja suoria housuja. Väreissä suosin eniten mustaa ja sinistä mutta myös beigeä.”

Työkaveri, Nina, pitää Juuson tyylin repäisyistä, joita ei osaa aina odottaa.

”Juusolla saattaa olla kylmällä ilmalla päässään karvalakki tai jalassaan kunnon bootsit. Seuraavaksi näenkin hänet kauluspaidassa, jossa on tyylikäs kukkakuvio.”

Juuson tarkkaan työskentelyyn, sopivasti äijämäiseen luonteeseen ja huoliteltuun pukeutumiseen sopii hyvin taidolla parturoidut ja särmät hiukset. Niitä ei uskota kenen tahansa leikattavaksi; Top Hair Designerille omat hiukset ovat yhtä tärkeät kuin asiakkaidenkin.

qtime tiimi Nina

Nina

Nina käyttää usein isänsä vanhaa farkkutakkia, jota tämä käytti nuoruudessaan 17-vuotiaana. Yksi rakkaimmista vaatteista edustaa Ninan ihailemia tyylisuuntia.

”Rakastan 50-lukua ja vanhan Amerikan fiilistä! Vanhempieni rohkeat nuoruuden tyylit ovat opettaneet minulle vapautta etenkin pukeutumisen suhteen.”

Vaikka Nina luottaa töissä mukavaan yhdistelmään, farkkuihin, t-paitaan ja persoonallisiin kenkiin, saattaa hän heittäytyä vapaalla pin-up-tyyliin.

”Olen rohkea, mutta en tarkka, vaan paremminkin rento ja huoleton.”

Sama pätee myös hiuksissa, jotka nimenomaan määrittävät tyylin, eikä toisinpäin.

”Lyhyet ja rennot hiukset toimivat parhaiten. Kokeilen aina rohkeasti sitä mitä mieli tekee, kunhan hiukset on helppo laittaa. Pysyvä hiustyyli olisi minulle liian rajoittava; nautin vapaudesta.”

Kuten hiuksista ja monista asuistakin voi päätellä, Ninan lempivärejä ovat pastellivärit.

”Ne ovat ihania, pehmeitä, söpöjä ja yhdisteltävissä keskenään. Hiuksissakin olen tykästynyt vaaleanpunaisen eri sävyihin.”

Asusteita Top Hair Designerilta ei juuri löydy, paitsi pysyvänä iholla.

”Tatuoinnit ovat parhaita asusteita ja tärkeä osa itseilmaisua. Ne kertovat tarinaani taiteen kautta – ja rakastan taidetta.”

Qtime tiimi Anton

Anton

Antonin tyylissä näkyy elämäntapaa, pukeutumista, työskentelyä ja Instagram-tiliä myöten taiteellisuus, jossa on luovuuden ohella myös tarkkuutta. Esimerkiksi huolettomalta vaikuttava asukokonaisuus on tarkkaan mietitty, siitä otetun kuvan kuvakulma on millilleen oikein.

”Minimalismi on tyylini ydin. Vähemmän on enemmän. Käytän rentoja ja mukavia vaatteita, joista Adidaksen tummanvihreä, pitkä parkatakki on tämän hetken suosikkini.”

Anton kiertelee mielellään kirppiksillä ja etsii aina jotain, mitä ei enää valmisteta. Vaatekauppojen varmat löydöt hän tekee Cosilla ja Lontoon Oi Polloissa.

Hiukset ovat kotoisalta tuntuvan tyylin tärkeä osa. Kampaajakin saa lisää itsevarmuutta hyvästä tukasta.

”Lyhyessäkin leikkauksessa on paljon vaihtoehtoja. Pidän toisinaan lyhyestä otsatukasta, crop-tyylistä ja välillä taas hyvin tehdystä koneajosta.”

qtime tiimi Anna

Anna

Kuten Antonilla ja Ninalla, myös Annalla taiteellisuus on vahvasti läsnä persoonassa ja tyylissä. Hyvän asun kulmakivi muodostuu kolmesta asiasta: kengistä, korvakoruista ja laukusta.

”Kokonaisuudessa on aina oltava jokin linja ja juju juuri näiden asioiden kautta. Tyylini, joka on hakenut muotoaan vuosia, on viimein loksahtanut paikoilleen.”  

Näin on käynyt myös hiusten kanssa, jotka tuntuvat pitkinä luontevilta ja toimivilta.

”Olen kokeillut erilaisia hiustyylejä aina lyhyestä vaaleasta pitkään tummaan ja kaikkea siltä väliltä. Viihdyin kuitenkin parhaiten pitkässä, johon voin tehdä laineita. Omaa väriä olen kasvattanut neljä vuotta ja nyt se on parhaimmillaan.”

Hiukset vaikuttavat paljon myös oloon: ”Kun tukka on kunnossa, minulla on hyvä olla, vaikka lähtisin ulos meikittä verkkarit jalassa.”

Anna rakastaa naisellisia vaatteita: bodyja, leveälahkeisia housuja, hameita, t-paitoja ja neuleita.

”Etenkin kaulukset, tavalliset, koristeelliset ja irtokaulukset, ovat suosikkejani. Minulla on myös koru, joka on kuin kaulus.”

Korvissa roikkuu vapaa-ajalla isot korvakorut ja jalassa korot, mutta työpäivä on eri asia.

”Mukavuus ja vaatteet, joiden likaantuminen ei harmita, ovat välttämättömyys.”

Huipputason hiustenvärjääjänä Anna rakastaa värejä. Hänelle sopii parhaiten viileä, talvinen väripaletti.

”Musta, harmaa, sininen, viininpunainen, valkoinen, tummanvihreä. Vaaleanpunaista käytän tehosteena.”

 

Haluatko lukea osat 1 ja 2?

Qtime-tiimin tyylit – osa 1 ja Qtime-tiimin tyylit – osa 2

 

Kuvat: Olga Poppius

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.