syyskuu 12, 2018

Qtime-tiimin tyylit OSA 2

Tyyli on osa itseilmaisua. Kampaajalle se on lisäksi kuin aisti ja siten korvaamaton työkalu, josta sinä penkissämme hyödyt. Luemme tyyliäsi ja persoonaasi, jotta saamme syvimmän olemuksesi hiuksiisi.

Mutta millaisia me havainnoijat ja tyyliä työssämme hyödyntävät olemme itse tyyleiltämme? Mitkä ovat tärkeimpiä seikkoja? Entä mitä värejä käytämme? Qtime-tiimiläisistä seuraavaksi omista tyyleistään kertovat Ronja, Linda, Sanni ja Kira sekä liikkeen markkinointia hoitava Karoliina.

Qtime_Kira_RonjaQtime_Ronja

Ronja

Korkojen kopina, Pulp Fiction -tyylinen musta tukka ja häikäisevän punaiset huulet saavat päät kääntymään. Ronja ottaa tyylillään tilan ja katseet haltuun.

”Rakastan liehuvia vaatteita kuten pitkiä kimonoita ja teräväkärkisiä, korollisia kenkiä. Kirkkaanpunaiset nilkkurit, jotka koirani Lara söi, olivat suosikkini.”

Kirkkaanpunainen on yksi Ronjan lempiväreistä. Huulissa se on kuin vakioasuste.

”Myös viininpunainen on upea väri. Samoin erilaiset siniset kuten sähkönsininen. Pidän myös mustasta. Parhaiten minulle sopivat sävyiltään kylmät ja voimakkaat värit. ”

Työkaverit kuvailevat Ronjan pukeutumista supertyylikkääksi ja trendikkääksi. Päätös leikata vaaleat pitkät hiukset on ollut yksi parhaista; tumma, graafinen, selkeä hiustyyli viimeistelee huolellisesti mietityn kokonaisuuden täydellisesti.

Qtime_Linda

Linda

Linda on ahkera urheilija, jonka tyylissä, niin hiuksissa kuin pukeutumisessakin, on oltava liikunnallisuuteen sopivaa käytännöllisyyttä.

”Rennot, urheilulliset vaatteet ovat suosikkejani. Pidän yksinkertaisista, selkeistä linjoista vaatteissa ja asusteissa.”

Hyvin istuvat, naiselliset mekot ja etenkin tummansiniset farkut ovat arjen perusta.

”Tyylini on siis myös klassinen. Farkut ovat rennot ja tyylikkäät. Niihin on helppo yhdistellä erilaisia yläosia.”

Klassisuuteen sopivat myös tummat, pitkät hiukset, jotka on helppo vetää ponnarille.

”Pitkät hiukset ovat tärkeä osa minua. Väri vaihtelee ruskean eri sävyissä. Kesällä suosin vaaleampaa ja muutoin taas tummempaa väriä. Vaatteissa pidän eniten punaisesta, mutta myös raikkaista, selkeistä ja syksyisistä väreistä.”

Qtime_Kira

Kira

Kira haaveilee asumisesta ulkomailla – maassa, jossa on lämmintä ja aurinkoista. Silloin voisi käyttää aina kesäisiä vaatteita ja avokkaita.

”Nautin huolettomuudesta ja hyvästä olosta. Nämä asiat ovat myös tyylini kulmakivi.”

Kira rakastaa rentoja, leveitä housuja ja niiden parina tiukkaa yläosaa – tasapainoa, joka korostaa vartalon parhaita puolia.

”Nykyään käytän rohkeammin erilaisia vaatteita kroppani muotoa ajatellen. Suosikkivaatteeni on beiget, hyvin leveälahkeiset housut. Voin tehdä vaikka spagaatin pelkäämättä housujen ratkeamista.”

Ruskean sävyt aina vaaleasta beigestä tummaan ruskeaan ovat Kiran suosikkivärejä pukeutumisessa ja hiuksissa.

”Ihoni on sävyltään hieman punertava, joten lämpimät sävyt hillitsevät punaisuutta ja luovat tasaisemman vaikutelman. Pidän myös luonnonvalkoisesta ja tällä hetkellä erityisesti sinapinkeltaisesta. Ruusukultaa ja kultaa löytyy runsaasti asusteiden puolelta, korvakoruista ja pannoista.”

Osa tyylin tasapainoa on bob-malliin leikatut hiukset.

”Saan lyhyisiin hiuksiin tuuheutta ja huolettomuutta pienellä vaivalla.”

Kiran ajatuksella rakennetun tyylin rikkoo toisinaan hänen kädessään roikkuva pussi.

”En ole yhtään laukkuihminen! Käytän usein muovipusseja.”

Qtime hair designQtime_Sanni

Sanni

Värillä on väliä! Sannilla on tarkka värisilmä. Taito on osa loistavaa kampaajan työkalupakkia, mutta hyödyllinen myös kotona. Suuri osa vaatteista ja asusteista on huolella ihonvärin mukaan valittuja.

”Käytän keväisiä värejä: nudea, vaaleaa roosaa mutta myös kirkkaita ja raikkaita värejä kuten aavistuksen oranssiin taittava kirkkaanpunaista ja keltaista.”

Ostamalla myös värien puolesta sopivia vaatteita, Sanni pyrkii välttämään turhia ostoksia. Hankkiessaan uutta, hän luopuu samalla vanhasta. Se on osa elämäntapaa.

”Tyylini on klassinen ja naisellinen. Töissä viihdyn usein farkuissa, mutta muuten käytän paljon mekkoja ja hameita. Pidän kukkakuvioista ja pitsistä.”

Sanni suhtautuu pukeutumiseen myös huumorilla. Löytyy tyylistä rohkeuttakin.

Suosikkini on tällä hetkellä kietaisupaidat ja leveälahkeiset housut. Käytän paljon myös lyhyitä, istuvia t-paitoja korkeavyötäröisten housujen kanssa.”

Hiuksissa klassinen ja luonnollinen look, vaalea puolipitkä, on mukavin. Värillä on kuitenkin hiuksissakin väliä.

”Hieman lämmin vaalean sävy on paras. Esimerkiksi viileä vaalea ei sopisi minulle.”

Qtime_Karoliina

Karoliina

”Tyyli on aina muodissa” on Karoliinan tunnuslause. Trendit eivät ole tyylin sydän. Sitä on ranskalaisten pettämätön tyylitaju, jota Karoliina ihailee. 

”Heidän tapa pukeutua on hillitty, mutta samalla salaperäisellä tavalla persoonallinen. Sitä hienovaraista nerokkuutta tavoittelen itsekin.”

Jos naisellinen ja mukava kokonaisuus asusteineen sopii liian hyvin yhteen, tulee kiusallinen fiilis.

”Kaipaan aina jotain hieman erilaista, joka rikkoo peruslinjaa. Esimerkiksi vyö voi olla täysin eri tyyliä, kuin muu look. Rakastan myös erilaisten printtien yhdistelyä.”

 Väreissä Karoliina luottaa talven kylmiin sävyihin: murrettuihin, tummiin, viileisiin vihreisiin, sinisiin ja punaisiin, mutta myös pinkkiin.

”Rakastan Minna Parikan fuksianpunaisia avokkaita ja Dr. Martensin järeitä, pinkkejä maihareita.”

Materiaalit niin kengissä kuin vaatteissakin ovat tärkeitä: ”Käyn aina huolella läpi materiaalit, joista tuote on valmistettu, sillä laatu kestää kauniina vuosia.”

Karoliinan tyyli on elänyt aina hiustyylin mukaan.

”Monet vaatteet ja asut sopivat lyhyeen ja puolipitkään tukkaan selkeästi paremmin. Vaihtoehtoja on enemmän, joten omassa tyylissäkin on monipuolisuutta.”

 

Haluatko lukea osat 1 ja 3?

Qtime-tiimin tyylit osa 1 ja Qtime-tiimin tyylit osa 3

 

Kuvat: Olga Poppius

 

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.