marraskuu 30, 2017

Otsatukka – ? vai !

Otsatukka sopii kaikille, mutta ei täsmälleen samanlaisena. Kuten QTimen Juuso toteaa: ”Otsis on hemmetin tärkeä. Pienillä jutuilla on helvetisti väliä.”

QTime otsatukka

Juuso leikkaa otsatukkaa lähes päivittäin. Siniltä, Ninalta ja myös Minnalta taas löytyy otsis omasta takaa. Kaikki kolme korostavat niitä pikkujuttuja, jotka vaikuttavat kampauksen istuvuuteen: muoto, paksuus, leveys, joilla voidaan korostaa erilaisia piirteitä kuten poskipäitä tai kulmia. Mittasuhteilla on väliä.

Millainen otsatukka minulle sopii?

Siihen, millainen otsatukka sopii esimerkiksi pyöreisiin tai pitkiin kasvoihin, on olemassa tiettyjä klassisia ihanteita. Usein ne myös pätevät, vaikka poikkeus vahvistaakin säännön.

Pyöreille kasvoille sopii parhaiten suora otsatukka. Alaspäin kaartuva, pitenevä otsis saattaa pyöristää kasvoja entisestää.

Pitkiä kasvoja taas imartelee kevyt, melko pitkä otsatukka; se tasoittaa kasvojen pituutta. Se voi olla malliltaan myös sivuun kammattava ja saa ulottua, jopa nenän alle. Lyhyt otsis sen sijaan korostaa kasvojen pituutta.

Luiseville kasvoille sopii parhaiten pehmentävä, paksuhko otsis, jonka pituus saa olla kulmakarvoihin asti. Tällaiseen otsatukkaan, joka saa olla rennon rikkonainen, otetaan reilummin hiusta myös päältä.

Jos silmäluomet ovat hieman alaspäin kaartuvat, niin sanotusti väsyneen näköiset, toimii suora tai ylöspäin kaartuva otsatukka todella hyvin; se piristää katsetta. Ylöspäin kaartuva otsis on myös klassisen fiftarilookin täsmäisku.

Vaikka ihanteita ja erilaisia otsisvinkkejä riittää, korostaa Juuso kuitenkin sitä, että hyvä kampaaja ajattelee laaja-alaisesti, astuu kauemmas ja katsoo, mikä sinulle oikeasti sopii. Jos tyyliisi ja persoonaasi sopii otsis, joka on klassisia määritteitä vastaan, antaa mennä! Kun kannat otsatukkasi hyvin, ei muulla loppujen lopuksi ole niin väliä.

QTime otsatukka

QTime otsatukka

Miten pidän otsatukan hyvännäköisenä?

Perushyvä sääntö otsatukan leikkauttamisessa on tämä: kun sen pituus häiritsee, leikkauta! Tyypillisesti pelkkä otsis trimmataan, lyhyellä 15 minuutin ajalla, hiusten leikkauskertojen välissä. Näin se pysyy skarppina ja kampaus kokonaisuudessaan hyvännäköisenä.

Päivittäiseen huoltoon Minnalla on hyvä vinkki etenkin, jos kokee otsahiusten rasvoittuvan helposti: ”Vedä tukka kiinni, ja pese pelkkä otsis! Föönaa nopeasti puolelta toiselle, ylhäältä alas ja se siitä.”

QTime otsatukka

QTime otsatukka

Miten kasvatan otsatukan pois?

Kun päätät kasvattaa otsatukan pois, on kokonaisuus kaikista tärkeintä. Siksi on hyvä trimmata koko leikkaus, jotta pitenevä otsis ei pistä silmään. Usein sitä pehmennetään ja viedään vähitellen sivuun.

Kasvatusvaiheessa voit ohimennen nauttia muutamasta hauskasta trendistä: verho-otsiksesta eli keskeltä molemmille sivuille kammatusta otsatukasta tai ylipitkästä, salaperäisestä otsiksesta, joka ulottuu silmien päälle.

Myös erilaiset letit ja punokset ovat otsahiusten kasvattajan ja myös kovan treenaajan pelastus. Ne sopivat yhtä hyvin arkeen kuin juhlaan. 

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.