helmikuu 02, 2021

Ohuiden ja hentojen hiusten leikkaus ja värjäys

”Uskalla antaa ammattilaiselle vapaat kädet ja usko siihen, mitä hän hiuksistasi kertoo. Sillä tavalla pohjoismaisesta ohuesta hiirenhännästä syntyy paksun näköiset hiukset.”

qtimehairdesign ohuiden hiusten leikkaaminen

Näin kommentoi Mira, joka on ollut asiakkaamme Qtimen perustamisesta, 2012, asti. Ensimmäisillä käynneillä lattialle ropisivat niin hentoihin hiuksiin liitetyt uskomukset kuin harmitkin. Peilin edessä rakentui uusi hiustyyli ja elämänvaihe, jossa hiukset tuottavat iloa ja hyvää mieltä.

”Ei tälle voi tehdä mitään”, on tuttu lausahdus erityisesti ohut- ja hentohiuksisille. Kyseessä on usein uskomuksiin tai kehnoihin kampaamokokemuksiin pohjautuva käsitys, joka ei pidä paikkaansa. Ohuissa ja hennoissa hiuksissa on aina mahdollisuuksia, mutta nämä mahdollisuudet nojaavat pitkälti kampaajasi taitoihin.

”Jokainen hius ja suortuva tulee olla todella hyvin leikattu. Hento suomalainen hius ei anna virheitä anteeksi”, kertoo Sanni.

Hän tuo esiin Qtimen työskentelyfilosofian, joka sopii erityisen hyvin hentojen hiusten käsittelyyn niin värjäystä kuin leikkaustakin ajatellen. Siinä korostuvat hiustyylin kokonaisvaltainen sopivuus, toimivuus ja tarkka tekninen tyyli.

qtimehairdesign lyhyiden hiusten leikkaus

Konsultaatio

Kampaamokäyntisi alkaa aina konsultaatiolla, jossa pohdimme hiuksiisi liittyviä haasteita ja toiveita. Kerromme sinulle mahdollisuuksista, jotta voit oppia hiuksistasi asioita, joita me näemme. Käännämme mielellämme negatiiviset ajatukset toiveikkaampaan suuntaan hyvin perusteluin.

Hetki ohuthiuksisen mallimme Ninan kanssa toi esiin muun muassa seuraavia asioita, joita otimme huomioon uutta toimivampaa hiustyyliä suunnitellessa:

• Hiukset ovat ohuet, lasimaiset, latvasta hauraat.
• Ne ovat katkeilleet vaalennuksen seurauksena.
• Kasvojen luusto on siro.
• Ihonväri on lämmin.
• Vaalea väri vie värit kasvoilta.
• Tyyli on klassinen, mutta samalla rockhenkinen.
• Hän kaipaa jotain uutta.

qtime ennen muutosta

Toisen mallimme Sallan konsultaatiossa havaitsimme seuraavat asiat:

• Hiukset ovat hennot, latvasta harsomaiset, painautuvat päätä vasten.
• Hänellä on kapeat kasvot ja selkeä leukalinja.
• Ihonväri on hyvin vaalea ja hieman viileä.
• Harrastaa urheilua. Pitää hiuksia mielellään kiinni.
• On avoin muutoksille.

qtime ennen muutosta

Hentojen hiusten leikkaus

Selkeät ja vahvat linjat ovat ohut- ja hentohiuksiselle nappivalinta; niillä hiuksiin luodaan paksuuden tuntua.

Mallimme Ninan puolipitkä hiustyyli muuttui Sannin käsittelyssä skarppiin selkeälinjaiseen malliin, johon kerrostus tuo pehmeyttä ja muunneltavuutta.

Harsomainen ja läpikuultava latva korosti hiusten haurautta. Ehyt linja sen sijaan tekee Ninan hiuksista heti paksumman oloiset. Epäsymmetrisen mallin toinen sivu laskeutuu poskipäälle ja toinen leukalinjaan korostaen siroja kasvonpiirteitä.

Selkeän leikkauslinjan ja Ninan luuston lisäksi mallin pituuteen ja toimivuuteen vaikuttaa hiusten lasimaisuus; lyhyempi malli olisi arjessa hyvin haastava.

Leikkaustekniikassa Sanni huomioi myös Ninan tyylin. Muunneltava kampaus on siististi viimeisteltynä klassisen tyylikäs. ”Sotkuisempi” viimeistely nostaa sen täydellisesti Ninan rockhenkisyyden tasolle.

qtimehairdesign ohuiden hiusten leikkaus ja väriqtimehairdesign ohuiden hiusten leikkaus ja väriqtimehairdesign ohuiden hiusten leikkaus ja väri

Ajatukset tyylikästä ranskalaista french bob -hiustyyliä henkivästä leikkauksesta tulvivat mieleemme Sallan nähtyämme. Hennot, harsomaiset ja puolipitkät hiukset saivat täysin uuden nosteen naisellisuutta ja selkeää muotolinjaa yhdistelevästä hiusmallista.

Lyhyempänä Sallan hiuksen paino ei enää liimaa sitä päätä myöten. Hius jaksaa nousta tyvestä. Myös selkeä leikkauslinja lisää tuuheutta ja luo efektiä paksummista hiuksista. Samaa tekee otsahiukset. Hiusten pituudessa huomioimme myös Sallan harrastukset. Pidemmäksi jätetyn päälliosan saa urheillessa kiinni.

Maaritin leikkaama uusi hiustyyli nostaa esiin Sallan piirteiden parhaita puolia, kaunista leukalinjaa ja kaulaa. Suoristusraudalla lopuksi taivuteltu aaltoileva look viimeistelee uuden tyylin sopivalla pehmeydellä.

qtimehairdesign ohuiden hiusten leikkaus ja väriqtimehairdesign ohuiden hiusten leikkaaminen

Hentojen hiusten värjäys

Värjääminen on täysin mahdollista. Kaikki riippuu aina hiuksiesi kunnosta, olivatpa ne millaiset tahansa. Hento ei tarkoita automaattisesti huonokuntoista.

”Ohut ja hento hius hyötyy hiusvärien mahdollistamasta kolmiulotteisuudesta: kevyestä kontrastista ja syvyydestä, joka sekin saa hiukset näyttämään hieman paksummalta”, kertoo molempien mallien hiukset värjännyt Nina.

Hento hius on kuitenkin usein herkempi esimerkiksi vaalennukselle ja vaalennusaineen kanssa tehtäville raidoituksille. Hiusvärien laajassa valikoimassa on kuitenkin erilaisia vaihtoehtoja kevytväreistä täysväreihin ja myös kasviväreihin.

Jos hiuksen laatu kestää ja vaalea väri sopii asiakkaallemme hyvin, on siinä puolensa. Se heijastaa paremmin valoa ja näyttää visuaalisesti ”suuremmalta”, kuin tummat värit. Vaalennusaine myös turvottaa hiusta ja tekee siitä hieman paksumman. Esimerkiksi raidat ovat hyvä vaihtoehto.

qtimehairdesign hiusten värjäysqtimehairdesign ohuet hiukset värjäys

Uusi sopivampi hiusten väri toi esiin Ninan ihonsävyn aivan uudella tavalla.

Ninan hiukset kärsivät vaalennuksesta ja latva katkeili. Vaalennus ei siis ollut vaihtoehto hiusten kunnon eikä värin sopivuudenkaan puolesta.

Kun Sanni leikkasi huonon latvan pois, jäi jäljelle hyväkuntoiset hiukset, joihin uusi monisävyinen väri toi syvyyttä ja eloa. Kuparinen lämpö ja täyteläisyys palauttivat värin Ninan kasvoille.

qtimehairdesign ohuet hiukset värjäys

Salla kertoi ruskean värin tuntuvan omalta. Niinpä Nina päätyi tummentamaan ja syventämään hiusten väriä, jotta se sopisi paremmin Sallan vaaleaan ja sävyltään viileään ihonväriin. Kasvoja kehystävä tummempi osio antaa hiuksille syvyyttä ja liikettä korostaen samalla Sallan silmiä.

Arvioimme aina jokaisen asiakkaamme hiusten kunnon tarkasti konsultoinnin yhteydessä.

Ninan muutos:
Hiukset leikkasi Sanni ja värjäsi Nina. Meikin toteutti Jopo.

Sallan muutos:
Hiukset leikkasi Maarit ja värsjäsi Nina. Meikin toteutti Maarit. 

 

Millaisista hiustuotteista ohuet ja hennot hiukset hyötyvät eniten? Millaiset tuotteet latistavat entisestään? Tästä kerromme lisää seuraavassa jutussa.

Haluatko lukea lisää tyylistämme toteuttaa kokonaisvaltaisesti sopivia ja toimivia hiustyylejä? Jatka siis lukemista.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.