lokakuu 27, 2016

Miten saada kestävät kiharat? Toiveunesta totta

Kiharat joko onnistuvat tai eivät onnistu. Ne kestävät tai eivät kestä. Arpapeliä. Vai onko? Kampaajillehan kestävien kiharoiden tekeminen on arkipäivää. Se voi olla sitä myös sinulle. Seuraa näitä ohjeita ja saat kiharat, joista olet aina haaveillut.

Kiharat hiukset

Kiharat hiukset

Valmistelu

Paras pohja kiharoille on puhtaat hiukset. Rasvaisiin hiuksiin kiharoita ei kannata edes yrittää tehdä, koska rasva painaa ja lätistää hiuksia.

Pohjatyö

1. Hiusten on oltava kuivat, sillä kosteudellakin on lätistävä vaikutus.

2. Kuivaa hiukset föönillä. Jos haluat hifistellä voit käyttää fööniin päähän kiinnitettävää pöyreää tapillista lisäosaa eli softeria. Sen läpi puhallettu ilmavirta on lempeämpi, ja tuo hiuksiin tuuheutta. Tämä on erityisen hyvä tapa kuivata juuri luonnonkiharaa hiusta.

3. Seuraavaksi laita hiuksiin kiinnittävää ja kalvon muodostavaa muotoilutuotetta kuten muotovaahtoa tai muotoilusuihketta. Nimensä mukaisesti ne pitävät hiuksesi muodossa ja suojaavat kosteudelta. Älä käytä mitään öljypohjaista tuotetta.

4. Kysy omille hiuksillesi sopivaa muotoilutuotetta kampaamosta sen sijaan, että pohdit kaupassa useiden erilaisten tuotteiden välillä, joista yksikään ei välttämättä sovi hiuksillesi.

5. Suihkuta muotoilusuihketta tai levitä muotovaahtoa kamman päälle, ja kampaa se tasaisesti hiuksiisi. Jokaisessa suortuvassa tulisi olla muotoilutuotetta.

Välineet

Parhaat välineet kiharoiden tekemiseen ovat suoristusrauta tai hyvä puikko eli sauvakiharrin. Niissä kuumuus ja jännite ovat sopivat, jolloin kiharat kestävät paremmin. Kannattaa kihartaa hiukset ensin jopa liian kiharaan, jolloin ne asettuvat päivän mittaan juuri sopiviksi.

Viimeistely

1. Vedä kiharoita varovasti sormillasi auki.

2. Lopuksi suihkuta kiharoihin hiuslakkaa maltillisesti. Lakan tulisi olla kevyt, ei liian painava. Täydellinen lopputulos on nimittäin elävät ja liikkuvat kiharat, ei tönkkö kypärä.

3. Jos liikut ulkona huonolla säällä, suojaa kiharat esimerkiksi huivilla.

Kuvat: Eero Kokko.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.