maaliskuu 02, 2017

Mikä kasvivärjääminen?

Kasvivärjääminen on kasvivärien kehittyessä noussut yhdeksi hyväksi vaihtoehdoksi hiusten värjäämisessä. Jos olet allerginen synteettisille hiusväreille tai eettiset kysymykset mietityttävät, voivat täysin luonnonmukaisista ainesosista eli kasveista valmistetut hiusvärit olla etsimäsi ratkaisu.

Kasviväri

QTimen kasvivärikouluttaja Ninni kävi kasvivärikoulun herkistyttyään itse hiusväreille.

”On hyvä muistaa, ettei herkistyneen tarvitse välttämättä luopua kokonaan hiusten värjäämisestä. Meillä on hyvä vaihtoehto myös hänelle.”

Ninni sekä Radico Color Me Organic -kasvivärien maahantuoja Waku Organicsin Eha Vakkermann vastasivat kasvivärien usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kenelle kasvivärit sopivat?

Kasvivärit sopivat kaikille mutta erityisen hyvin synteettisille väreille herkistyneille tai allergisille. Ainoa este kasvivärien käytössä voi olla allergia niissä käytetyille kasveille.

Mitä kasvivärit sisältävät?

Radicon Color Me Organic -kasviväreissä yhdistellään hennan lehteä, amlan hedelmää, bhringraj -kasvin lehteä, indigon lehteä, rohtokrapin juurta, rohtosarviapilan siemeniä, kiinanruusun kukkaa, värittömän hennan lehteä ja pikkubakoban lehteä. Eri värisävyt syntyvät näitä kasveja ja niiden osia yhdistelemällä.

Mistä kasvivärit tulevat?

Radicon kasvivärit tulevat Intiasta, jossa suuri osa yrteistä, hyötykasveista ja myös mausteista kasvaa. Ayurveda eli intialainen lääketiede on 5000 vuotta vanha luonnollinen tapa hoitaa terveyttä.

Kasviväri oranssit hiukset henna

Linda värjäsi Reetan hiusten tyven Radicon Color Me Organic -kasvivärin sävyllä Wine Red. Latvaan levitettiin väritöntä hennaa eli cassiaa hoitamaan ja antamaan kiiltoa. 

Mikä kasviväreissä on parasta

1. Kasvivärit ovat ekologinen vaihtoehto hiusten värjäämisessä. Luomuviljeltyjen kasvien hiilijalanjälki on nolla.

2. Kasviväreillä saa luonnollisen hiusvärin, joka ei ole sävyltään kova.

3. Yrtit ja kasvit antavat hiuksille kauniin kiillon.

4. Kasvivärit hoitavat hiuspohjaa ja hiuksia kokonaisvaltaisesti. Pidempi käyttö parantaa hiusten laatua ja terveyttä.

5. Kasvivärjäämisessä on hemmotteleva tuntuma. Siihen varataan enemmän aikaa muun muassa pitkän vaikutusajan takia. Lisäksi pään ympärille kiedotut lämpimät pyyhkeet rentouttavat.

Mikä on hyvä ottaa huomioon hiusten kasvivärjäämisessä?

1. Kasviväreillä ei voi vaalentaa hiuksia.

2. Värjäämisen tulos on aina yksilöllinen.

3. Kasviväreillä värjätty hiusväri on hyvin luonnollinen.

4. Väriin kannattaa varata aikaa, sillä kasviväreihin ei ole lisätty hapetetta nopeuttamaan värin imeytymistä. Vaikutusaika on noin tunnin. Lisäksi hiuksiin tehdään ennen värjäämistä savipuhdistus.

5. Kasviväri tekeytyy eli tummenee vielä muutaman päivän ajan värjäyksen jälkeen.

6. Lopputulokseen vaikuttaa hiusten kunto ja värjäyshistoria. Kasvivärjäys saatetaan joutua toistamaan muutaman kerran parhaan lopputuloksen saamiseksi.

7. Kasviväri on aina pidempiaikainen ratkaisu, eikä väriä voi muuttaa toiseksi nopealla aikataululla.

QTime Kasvivärjäys

QTime Kasvivärjäys

Kira värjäsi Janikan hiukset Radicon Color Me Organic -kasvivärin sävyllä Strawberry Blonde. 

Millaisia värejä kasviväreillä saa?

Sävyt vaihtelevat lämpimän tummista ruskeista punaisiin ja kirkkaan oransseihin sekä vaaleisiin ruskean sävyihin. Radicon Color Me Organic -kasvivärien värivalikoima on suuri. Tällä hetkellä vaihtoehtoja ovat: violet, soft black, dark brown, mahogany, copper brown, brown, honey brown, golden brown, light brown, burgundy, auburn red, wine red, strawberry red, wheat blonde, darkesh ash blonde, dark ash blonde, ash blonde, light ash blonde, beige blonde, reddish blonde, light reddish blonde, champagne blonde ja caramel blonde.

Radico Color Me Organic on ensimmäinen 100 % luomusertifioitu kasvipohjainen hiusväri.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.