lokakuu 05, 2020

Miesten hiusten leikkaaminen – helppoutta sopivuus edellä

Se on fakta. Kolme varttia voi käyttää hyödyllisemmin, kuin hiusten laittamiseen kotona ennen töihin lähtöä. Siksi parturointi Qtimella tähtää hiustyyliin, joka sopii ja toimii – helpottaa elämääsi.

qtimehairdesign miesten hiustyylit

Työskentelymme perusta, niin naisten kuin miestenkin hiusten leikkaamisessa, on monesti mainittu Sassoon-filosofia, jossa ”muoto seuraa tarkoitusta”. Kyse on sopivuudesta: piirteidesi, luustosi, persoonasi ja tyylisi huomioimisesta hiusmuotoilussa.

”Näin leikkaus sopii kaikin puolin hyvin asiakkaallemme ja hänen elämäntyyliinsä. Se on työssämme lähtökohta, aina”, kommentoi Sini.

Jokaisen leikkaustyön taustalla on hyvä suunnittelu. Varaamme miesten parturointiin 45 minuuttia aikaa. Aloitamme konsultaatiosta, jossa saamme tuntumaa hiustesi ominaisuuksista kuten hiuslaadusta, kasvusuunnista ja pyörteistä, jotka vaikuttavat muun muassa leikkauksen muotoon ja laskeutumiseen – toisin sanoen toimivuuteen ja helppohoitoisuuteen.

Tämän lisäksi selvitämme ajatuksiasi ja toiveitasi. Ehkä haluat pysyä tutussa hiustyylissä tai kokeilla jotain uutta. Ehkä korostaa piirteitäsi tai pehmentää niitä. Jos et tiedä, mikä sinulle sopii, voit luottaa näkemykseemme. Joka tapauksessa miesten hiustyyleissä riittää vaihtoehtoja.

qtimehairdesign miesten hiustyylit

Miesten lyhyt hiustyyli, jonka Edi leikkasi koneen sijaan saksilla. Näin hiuksiin jäi sopivasti pituutta taipumaan taaksepäin. Laine toteutettiin permanentilla.

Lyhyissä hiuksissa pienilläkin yksityiskohdilla on suuri vaikutus. Esimerkiksi muutokset niskarajaan, päälliosaan tai pulisonkeihin tekevät paljon.

Kun perinteisessä parturoinnissa lyhyet hiukset leikataan pääasiassa koneella, hyödyntää Sassoon-tekniikka saksia, joilla leikkauksen laskeutumiseen, kulmiin sekä painopisteisiin on helpompi vaikuttaa. Saksilla leikkaaminen on hienovaraista, tarkkaa ja parturilta erityistä taitoa edellyttävää työtä. Lopputulos on pehmeä ja istuva. Lisäksi malli kestää hyvännäköisenä pidempään.

qtimehairdesign miesten hiustyylitqtimehairdesign miesten hiustyylit

”Leikkasin asiakkaalleni klassisen hiusmallin, jonka pehmeä ja porrastettu muoto sopii hänen rentoon tyyliinsä. Jätin sivuihin ja päälliosaan pituutta, jotta leikkaus sopii kallon muotoon ja asettuu hyvin myös pyörteiden kohdalta. Käyttämällä työvälineenä saksia hain istuvuutta ja hiomalla samettisuutta leikkauksen pintaan. Tämän hiustyylin etu on sen monipuolisuus eli mahdollisuus erilaisiin viimeistelyihin”, kertoo Edi.

Toisinaan asiakkaalle sopivin ja arjessakin toimivin leikkaus syntyy koneajoa ja saksitekniikoita yhdistelemällä. Ronjan leikkaaman lyhyen hiusmallin lähtökohta oli asiakkaan tyyli ja luonnonkiharan korostaminen.

qtimehairdesign miesten hiustyylitqtimehairdesign miesten hiustyylitqtimehairdesign miesten hiustyylit

”Koneella lyhyeksi ajetut sivut ja niskaan laskeutuva fade tuovat kiharaa paremmin esiin. Leikkauksessa on tärkeää huomioida kiharan luonto. Sitä kun ei voi vääntää haluamaansa suuntaan. Andreas käyttää mielellään hiustuotteita, mikä myös puoltaa kiharan nostamista suurempaan rooliin; pysyäkseen selkeänä se tarvitsee jonkinlaisen hiustuotteen. Tämä hiustyyli sopii siis erittäin hyvin Andreaksen tyyliin, elämäntapaan, mutta myös tottumuksiin laittaa hiuksia.”

Kun työmme lähtökohta on ajatella kokonaisvaltaista sopivuutta, on sen perimmäinen tavoite helpottaa elämääsi. Siksi myös omien hiuksiin liittyvien tottumusten ja tapojen tukeminen teknisesti hyvin toteutetulla leikkauksella on tärkeää. Kun hiustyylisi on monipuolinen, voit viimeistellä sen eri tavoin. Saat meiltä vinkkejä myös tuotteisiin, jotka sopivat parhaiten hiuksillesi hiuspohjaa unohtamatta.

qtimehairdesign miesten hiustyylit

Ennen ja jälkeen Ronjan toteuttaman muutoksen. 

qtimehairdesign miesten hiustyylitqtimehairdesign miesten hiustyylit

”Asiakkaani on persoonallinen ja tykkää leikitellä puolipitkillä hiuksillaan käyttämällä esimerkiksi pinnejä ja ponnareita. Hiusten pituus ja kerrostusleikkaus mahdollistavat erilaiset viimeistelyt jatkossakin. Koska Thomas kaipasi kuitenkin jonkinlaista suurempaa muutosta, värjäsimme hiukset tummasta vaaleaan. Lopputulos on pehmeä, lämmin luonnollisen vaalea, joka sopii hyvin hänen ihonväriinsä”, Ronja toteaa.

Olivatpa hiuksesi lyhyet, pitkät tai siltä väliltä, emme parturoi niitä samojen muottien mukaan. Jokaisen asiakkaamme hiustyyli on alusta loppuun millilleen hänelle räätälöity, täysin uniikki toteutus. Se jos mikä toimii.

qtimehairdesign miesten hiustyylit

Kohti sopivaa ja toimivaa hiustyyliä? Nyt tai ei koskaan. Varaa aikasi tästä.

”Hiusten leikkausten ja värien inspiraatiot pohjautuvat meitä Qtimen erilaisia persoonia yhdistävään samankaltaisuuteen – mielenmaisemaan.”

Jatka lukemista.

 

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.