syyskuu 25, 2017

Lyhyt tukka tulee – Täytin 30 – Hyvästi pitkä tukka!

Kun QTimen Karoliinasta tuli samana viikonloppuna rouva ja kolmekymppinen, päättyi morsiamen klassinen ”kasvatan hiuksiani hääkampausta varten” -vaihe. Oli aika napsaista pitkä lyhyeksi, tosi lyhyeksi. Uuden toimivamman lookin toteutti Minna.

Qtime pitkästä lyhyeksi

Qtime pitkästä lyhyeksi

”Lyhyt hiustyyli ei houkutellut minua vain trendimielessä, vaikka erilaiset lyhyet hiusmallit silmiin monesti somessa osuivatkin. Kaikista eniten kaipasin hiuksiini persoonallisuutta, koska sellainen tukka olisi enemmän minua. Rohkeutta pitkän lyhentämisestä ei puuttunut. Intoa sen sijaan riitti. Tuskin maltoin odottaa muutosta.

Niinpä laitoin Minnalle viestin: ”Minna, millainen lyhyt tukka minulle sopisi ja leikkaisitko?”.

Minna: ”Pehmeä pixie. Leikkaan!”

Minnan mukaan kasvojeni parhaat piirteet katoavat pitkien hiusten ryhdittömyyteen. Lyhyet hiukset avartavat kasvoja, jolloin luusto tulee kauniimmin esiin. Kallonmuodon etuudet taas saadaan näkyviin lyhennetyn niskan ansiosta, joka samalla pidentää ja sirontaa kaulaa entisestään. Etuosan pehmeys, ”otsatukka”, taas tuo vaihtelua, koska sen voi helposti viimeistellä eri tyylein lakan tai vahan avulla. 

Myös tumma hiusväri sai leikkauksen yhteydessä eloa. Näin Minna kuvaili värivalintojaan: ”Tumma pukee sinua ja sointuu ihonsävyysi. Samalla se jämäköittää leikkausta. Halusin kuitenkin pehmentää kovaa kontrastia muutamalla etuosan raidalla, jotka tuovat kasvojesi muotoon kauniisti valoa ja korostavat leikkauksen etuosan liikkuvuutta.”

Jo heti Minnan pätkäistyä pitkän latvan pois, huomasin kasvojeni piirteiden pomppaavan esiin. Vaikka peilistä katsoi hetken eri ihminen, oli lopputulos uusi, upea tukka.”

Qtime pitkästä lyhyeksi

Qtime pitkästä lyhyeksi

Qtime pitkästä lyhyeksi

”Ensimmäiset päivät kuluivat peilin edessä pyörien ja lyhyttä niskaa näpräten. Nyt reilu kuukausi myöhemmin, olen jo tottunut. Arki uudessa lyhyen tukan lookissa on siis alkanut. Vaikka tyylini on aina ollut meikkiä ja pukeutumista myöten hyvin naisellinen, tunnen nyt olevani vieläkin naisellisempi. Ja se tuntuu oikeastaan – no, ihanalta. Ranskalaista tyyliä aina ihailleena, ovat hiuksetkin nyt siihen sopivat.

”Uusi tukka muuttaa koko ihmistä”, totesi Minna, joka näkee eron penkkiin istuvan ja siitä lähtevän välillä. Lyhyet hiukset ovat vieneet ainakin minut mennessään ja vauhdilla. Olen niistä yhä hurmaantunut.

Voin todeta monien lyhyitä hiuksia kehuneiden olleen oikeassa. Lyhyt tukka on hyvin leikattuna ajaton, tyylikäs ja helppo. Minna toi esiin hyvän huomion: ”Eletään kauneusvallankumouksen aikaa, jossa rikotaan sukupuolirajoja vaatteilla, meikeillä ja myös hiuksilla. Hiusten pituus on usein mielletty niin, että naisilla olisi pitkät hiukset ja miehillä lyhyet. Hiusten lyhyt pituus ei ole enää niin sanottu miesten etuoikeus. Se kuvaa myös vahvaa naista, joka kantaa tyyliään itsevarmasti. Muutamia esimerkkejä tällaisista itsevarmoista ihmisistä maailmalta ovat Michelle Williams ja Rose McGowan.”

Qtime pitkästä lyhyeksi

”Tyylini onkin nyt päästä varpaisiin sitä aidointa minua, kuitenkin entistä monipuolisemmin. Mekkojen lisäksi asuista löytyy rennompaa farkkua ja siihen sopivaa neuletta. Shoppaillessa valinnat ovat helpompia ja hyvin selkeitä. Myös värimaailmaan on tullut eri vivahteita, kuten sinistä ja punaista, joita ennen vältin.

Oliko omassa hiusmuutoksessani kyse kolmenkympin villityksestä? Ehkä oli. Mutta onpa sekin nyt kokeiltu ja samalla hyväksi havaittu. Rouvan matka jatkuu tästä entistä varmempana ja, ehkä jopa hieman onnellisempana. Sanovat, että kolmestakympistä alkaa elämän paras aika.”

Muutoskuvat: Paula Kesäläinen

QTimen henkilökuntakuva: Olga Poppius

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.