heinäkuu 04, 2019

Kiharapilviä ajatusten yllä – Curly Girl Metodi

Sähäkkää korkkiruuvia, laineita ja kiharaa – uudeksi muoti-ilmiöksi noussut Curly Girl metodi on kuin ylistyslaulu luonnonkiharan omistavalle. Se saa kiharan taipumaan luonnolliseen omaan muotoonsa ja hiukset hyvinvoiviksi. Mutta sopiiko Curly Girl menetelmä sinulle, tai löytyykö piilevä kihara hiuksistasi?

Qtime Hair Design Emmin luonnonkihrat hiuksetEmmi kastelee päivittäin hiuksensa, jotta luonnonkihara nousee kauniisti muotoonsa.

”Luonnonkiharaa hoidetaan eri tavalla kuin suoraa hiusta – näin on aina ollutkin.”, Qtimen Anna muistuttaa alkuun. Kihara hius on luonnostaan kosteusköyhempi sekä laadultaan usein pörröttyvää, karvaisen tuntuista ja usein olemukseltaan ”epäsiisti”. Siksi se vaatii myös erilaista hiusten hoitoa kuin esimerkiksi suora hius. 

Qtime Hair Design Disan luonnonkiharat hiuksetDisa hoitaa korkkiruuvimaista, vaalennettua kiharaansa kosteuttavilla, hoitavilla ja rakennepaikkaavilla tuotteilla. 

Curly Girl -metodi

Curly Girl menetelmässä suositellaan jätettävän pois kaikki sulfaattia, silikonia ja alkoholia sisältävät tuotteet hiusten hoitokäsittelystä. Kyseiset ainesosat saattavat veltostuttaa tai kuivattaa hiusta. 

Shampoolla pesua suositellaan vähennettävän reilusti ja hiusten pesuun suositellaan hoitoainetta shampoon sijaan. Pesujen välissä käytettävät kosteuttavat hoitoaineet /-suihkeet pitävät hiusten kosteutta yllä. 

Qtime Hair Design Disan luonnonkiharat hiukset- korkkiruuvihiustaan Disa pesee 2-4 paivan valeinDisan normaali pesuväli on 2-4 päivää. Kesällä väli voi olla jopa pidempi.

Märkien hiusten annetaan kuivua luonnollisesti tai kuivaimen softeria käyttäen, alhaisessa lämpötilassa. Yksi käytetyimmistä tavoista on puristella märkiä hiuksia t-paidalla. Pesun ja kuivauksen jälkeen hiuksia ei tulisi kammata tai harjata lainkaan, tämä avaa hiusta ja kihara loivenee sekä pörröttyy.

Metodin avulla luonnonkiharat hiukset ja niiden hoito tulisi olla aiempaa helpompaa. Metodiin sopivat hoitorutiinit vaativat totuttelua, mutta oikean hoitorytmin ja -tuotteiden löydettyä hoito rutinoituu ja hiusten hoitoaika lyhenee.Qtime Hair Design Emmin luonnonkihrat hiuksetEmmi pesee hiukset hoitoaineella tai joskus pelkällä vedellä, jos ei ole käyttänyt pesujen välissä muotoilutuotteita.

Joustavuutta menettelyyn

Useat ovat kokeneet CG -metodin tuovan helpotusta omille hiushaasteilleen. Oikeanlaisella hiusten hoidolla jotkut ovat saaneet jopa uuden elämyksen oman kiharan esiintulosta. Osa taas joutuu näkemään huomattavan paljon vaivaa ja metodiin uppoutuu ”liikaa aikaa”. 

Qtime Hair Design Disan luonnonkiharat hiukset

”Jos kihara ei tahdo nousta esiin pitkän kokeiluajan jälkeen, voi miettiä, onko CG sinulle paras sellaisenaan. Kihariakin hiuksia on monia erilaisia, jotkut tarvitsevat hiukseen tukea antavia tuotteita, joidenkin hiuspohja vaatii shampoopesua.”, Anna muistuttaa. 

Jos Curly Girl ei toimi sinulle sellaisenaan, älä siis huoli. Jotta löydät sopivat ratkaisut hiuksiesi hyvään hoitoon, voit testata erilaisia Curly Girl -tuotteita tai vaihdella hiusten pesuvälejä. Metodia ei siis ole pakko noudattaa säntillisesti – tärkeää on kuunnella omien hiustesi tarpeita ja kunnioittaa niiden hyvinvointia. 

Qtime Hair Design Emmin luonnonkihrat hiuksetQtime Hair Design Emmin luonnonkihrat hiukset-Emmi kastelee hiuksensa joka päivä ja pesee hiukset hoitoaineella

Curly Girl suorille hiuksille?

Jos metodin käytöstä huolimatta hiuksesi eivät taivu, ne tuntuvat/näyttävät vain likaiselta ja hoitoaikaa menee enemmän kuin metodia aiemmin, kyseessä on luultavasti suorat hiukset. 

”Osalla suorahiuksisillakin voi menettelyn aikana taipua hiukset laineikkaaseen muotoon. Jos taipuisuus kuitenkin poistuu shampoopesun yhteydessä tai harjattaessa, kyseessä ovat mitä luultavammin suorat hiukset. Kyseiset toiminnot eivät voi pilata kiharaa; Luonnonkihara hius ei suoristu pysyvästi, vaikka sitä silloin tällöin harjaisi tai suoristaisi.” Anna huomauttaa vielä loppuun.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.