toukokuu 18, 2017

Kampaajan UKK

Koostimme yhteen kampaajiemme UKK:n eli useimmin kysytyt kysymykset. Tässä seitsemän kärki, jota voit käyttää apuna hiusaiheisissa pohdinnoissasi.

Kuva: Paula Kesäläinen

1. Millaiset hiukset minulle sopivat?

Vastaus: luonnollisesti se on yksilöllistä. Leikkausta ja hiusväriä miettiessämme tarkastelemme silmiesi väriä, kasvojesi muotoa, persoonaasi ja tyyliäsi. Ne määrittävät sen, mikä sinulle parhaiten sopii. Huomioimme toiveesi, mutta uskallamme myös kertoa, mikä sinulle ei sovi. Hyvä kampaaja osaa ideoida.

2. Mikä hiuksissa on nyt muodikasta?

Vastaus: nykyään ei enää ole selkeästi muutamia muodikkaita juttuja kuten oli 60-, 70-, 80- ja 90-luvuilla. Mainstream-muodissa nähdään nyt pitkää polkkaa, balayage-värjäystä, hiusväreissä ruusukultaa ja blorangea sekä 70-, 80- ja 90-lukua. Toisaalta taas luonnollisuus ja epäluonnolliset hiusvärit ovat muodissa. Samaan aikaan Sassoonin ja Sebastianin kokoelmat ovat jotain aivan muuta ja eroavat täysin toisistaan, vaikka molemmat ovat viimeistä muotia.

Yksi hiusmuodin uusi suunta on onneksi aina vain vahvemmin sopivuuden ja persoonan huomioiminen. Enää ei toteuteta vain yhtä linjaa, jota tehdään päähän kuin päähän.

3.  Miten saan lyhyisiin hiuksiin vaihtelua esimerkiksi viimeistelyllä?

Vastaus: tavallisella suoritusraudalla, puikolla tai rullilla saat tehtyä laineita ja kiharoita. Toisinaan voit myös kammata hiukset sleekisti taaksepäin. Avain onnistumiseen on föönaus ja vahvat hiustuotteet. Tarvitset föönauksen pohjalle hyvän tukituotteen kuten Sebastianin Texture Makerin. Föönatessa harjaa hiuksia samalla taaksepäin, ja viimeistele esimerkiksi Sebastianin Resintek -muotoilusiirapilla ja vahvalla hiuslakalla.

4. Sopiiko minulle lyhyet hiukset?

Vastaus: useimmiten kaikille sopii jonkinlainen lyhyt leikkaus. Vaihtoehtoja on lukuisia ja hyvällä kampaajalla on silmää räätälöidä niistä kasvoihisi sopiva malli.

5. Mikä on Olaplex?

Vastaus: Olaplex on aine, jonka avulla hiukset pysyvät paremmassa kunnossa, kun niitä vaalennetaan ja värjätään. Esimerkiksi vaalentamisen yhteydessä hiuksiin tehdään pesupaikalla Olaplex-hoito, jossa ainetta hierotaan hiuksiin ja annetaan vaikuttaa ennen pesua. Kyseessä on patentoitu keksintö, joka on ollut kampaamoalalla mullistava.

6. Miksi värjätyt hiukset alkavat ajan myötä punertaa?

Vastaus: jokaisen luonnollisesta hiusväristä vapautuu värjätessä lämpimiä pigmenttejä, jotka tulevat esiin keinotekoisten pigmenttien peseytyessä vähitellen pois. Jos haluat pitää hiusvärin sävyn kylmänä, on ratkaisusi tasaisin väliajoin värjääminen ja kampaajan suosittelemat hiustuotteet.

7. Lähdetkö kahville?

Vastaus: riippuu siitä keneltä kysyt, mutta etpähän häviä mitään kysymällä.

Voit myös aina soittaa liikkeeseemme (044 777 0776), jos jokin asia mietityttää. Vastailemme mielellämme.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.