heinäkuu 18, 2017

Juuso – Salon lahja maailmalle

Salon lahja maailmalle. Niin me QTimessa kuvailemme Top Hair Designeria, Juuso Heinoa. Vaatimattomaan tapaansa hän jättää kommentoimatta kuitenkin pieni hymy suupielessä. Asiakkailta ja työkavereilta kehut eivät lopu kesken ihaillessamme Juuson kykyjä laittaa tukkaa.

Juuso_QTime

Kuva: Olga Poppius

”En osaisi kuvitella QTimea ilman Juusoa. Haluan kehittyä yhtä hyväksi hiusten leikkaajaksi.”, kertoo Emmi, jolle Juuso on ollut esikuva.

Vuonna 1994 Salon ammattikoulusta parturi-kampaajaksi valmistuneella hiustaiturilla on myös omia esikuvia. Yksi tärkeimmistä on Sassoonin kansainvälinen luova johtaja ja koko alan guru, Mark Hayes.

”Yksi urani mieleenpainuvimmista kokemuksista on työskentely hänen ohjauksessaan Lontoossa Sassoon Academyn Master Class -kurssilla”, kertoo Juuso.

Tutustuminen Sassoon-filosofiaan eli tiettyyn tapaan leikata hiuksia olikin käänteentekevä kokemus uran alkupuolella.

”Minulla ei ollut intohimoja mihinkään tiettyyn alaan, joten päädyin tähän työhön sattumalta. Totesin oppivani mitä vain, kunhan rupean tekemään. Niinpä lähdin opiskelemaan parturi-kampaajaksi. Koulussa kipinä alkoi pikkuhiljaa syntyä, mutta Lontoon Sassoon-koulutus oli kokemus, joka todella kolahti. Silloin pääsin kunnolla tämän alan oppiin.”

Lontoossa oma tyyli alkoi vähitellen muotoutua. 

”Sassoonilta löytyi core eli tekniikat, miten hiuksia oikeasti leikataan todella hyvin. Asiakashan vain hyötyy kampaajan vahvasta teknisestä osaamisesta. Sen opittuani aloin tuoda mukaan vähitellen myös omaa näkemystä.”

Kun Juusolta kysyy, mikä on hänen vahvuus leikata hiuksia, vastaa työkaveri, Ninni, hänen puolestaan.

”Juuso ei vain leikkaa tukkaa, vaan on hyvin tarkka siinä, että hiukset istuvat asiakkaalle ja tämän koko olemukseen tyyli mukaan lukien. Juusolla on todella hyvä silmä. Hänen penkistä lähdetään paremman näköisenä”, Ninni sanoo.

QTime Hair Design

Kuva: Eero Kokko. Hiukset: Juuso Heino.

Ennen QTimea, jossa Juuso aloitti 2013, hän työskenteli Luovassa, Prof Helsingissä ja sitä ennen Salossa eri yrityksissä. Alalla hänet on pitänyt uran edetessä herännyt intohimo hiuksiin; mikään muu ei ole koskaan kiinnostanut niin paljon.

”Tässä työssä on aina ollut parasta se, että oikeasti pystyy auttamaan asiakasta hyvällä hiusten muodonmuutoksella.”

Asiakaspalvelu onkin ollut yksi työn parhaita puolia. ”Tykkään tehdä asiakastyötä. Kun tulemme hyvin juttuun, ja asiakas pitää tyylistäni laittaa hiuksia, on tilanne ihanteellinen.”

Tulevaisuudessa Juuson tavoitteena on jatkaa työtä hiusten parissa ja pysyä ajan hermolla.

”Tietysti vieläkin tärkeämpää on pysyä terveenä ja onnellisena. Edetä päivä kerrallaan.”

Onnellisen elämän perustaan kuuluu vaimo ja kaksi koiraa, Ami ja Rico.

”Vapaa-ajalla tulee ulkoiltua koirien kanssa. Veneily Helsingissä ja ympäri kotikontuja Hiittisten saaristossa on yksi parhaista tavoista viettää aikaa.” 

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.