marraskuu 06, 2016

Hyvästi tyvikasvudraama

Oman luonnollisen hiusvärin kasvattaminen takaisin useiden värjäysvuosien jälkeen voi olla työlästä ja hermoja raastavaa. Miten tyvikasvudraaman voisi välttää? QTimen Top Hair Designer ja värjäysnero Anna Vuoristo kertoo parhaat vaihtoehdot oman värin palauttamiseen tyylillä.

Puolipitkät punaiset hiukset

Jos hiustesi luonnollinen väri on värjättyä hiusta tummempi:

1. Raidoitus ja sävytys

Helppo ja paras vaihtoehtosi ovat raidat. Aluksi hiuksia raidoitetaan tiheämmin ja vähitellen raitojen määrää vähennetään. Oma väri kasvaa takaisin kauniisti liukuen. 

Kun karmaiseva tyvikasvu peittyy tyylikkäillä raidoilla, tarvitsee värjättykin hius usein pientä freesausta niin kauan kuin sitä hiuksissa on. Silloin värjätty osio sävytetään tuotteilla, jotka eivät värjää luonnollista hiusväriäsi. Tällaisia tuotteita löytyy hapettuvien tuotteiden joukosta ja suoraväripohjaisista tuotteista. Hyvä kampaaja osaa löytää tyyliisi sopivan ratkaisun.

2. Pelkkä sävytys

Jos sinulla on vaaleat hiukset, voit myös miettiä koko tukan sävyttämistä kertaheitolla luonnollisen hiusvärisi väriseksi. Tämäkin vaihtoehto vaatii kuitenkin muutamia värjäyskertoja kasvatusprosessisi aikana hyvän lopputuloksen saamiseksi. Värjätyt värit nimittäin muuttuvat aina hieman lämpimämmän sävyisiksi ajan kuluessa. Ilman useampaa sävytyskertaa voi ero värjätyn ja luonnollisen välillä tulla esiin vaikka sävyt olisivatkin lähellä toisiaan. Sävytyksessä valitaan jälleen ne tuotteet, jotka eivät värjää luonnollista hiusväriäsi.

Huono tukkapäivä

Jos hiustesi luonnollinen väri on värjättyä hiusta vaaleampi:

Silloin kun oma värisi on vaaleampi, ei suoraa oikotietä ole, mutta hyviä vaihtoehtoja löytyy. Vaikuttavia tekijöitä on paljon: värjäyshistoria, hiuksen kunto ja pituus, luonnollisen ja keinotekoisen värin tummuuskontrasti. Sen takia onkin hyvä käydä kampaajalla konsultoinnissa ennen varsinaista aikaa.

1. Vaalentaminen eli värin poisto

Mitä isompi väriero luonnollisten ja värjättyjän hiustesi välillä on, sitä suuremmasta projektista on kyse. Jotta suurin tummuus saadaan pois, olisi hiukset vaalennettava ainakin kertaalleen. Kyseessä on siis värin poisto. Sitä ennen tarkistetaan aina hiuksen kunto, koska hoito on melko raskas. Värin poiston jälkeen hiuksen väri on aina keinotekoisen lämmin, joten sen jälkeen hiuksiin laitetaan omaa luonnollista hiusten väriä mukaileva sävy.

2. Raidoitus

Tyvikasvua voi myös raidoittaa tummemmaksi, jolloin raja värjätyn ja värjäämättömän hiuksen välillä ei pistä silmään. Hiusten kasvaessa raitojen määrää taas vähitellen vähennetään.

3. Leikkaaminen

Yksi keino lyhentää aikaa oman värin kasvatusprosessissa on radikaalisti leikata hiuksia lyhyemmäksi, jos niissä on pituutta. Kokeile vaikka uutta hiusmallia. Saat samalla vaihtelua ja saavutat oman värisi koko tukkaan nopeammin.

4. Kiinnostaako punainen?

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan punaista väriä, on hiusten vaalentamisen jälkeinen välivaihe oiva aika siihen. Värinpoiston jälkeen hiukset ovat oranssiset. Sen sijaan, että oranssia häivytetään pois, voi sitä korostaa punaisella sävyllä. Niin hiuksiin saa selkeän värin, joka on tummuudeltaan huomattavasti lähempänä oman hiuksen tummuutta. Paluu oman värin pariin helpottuu tämänkin myötä.

5. Mieti jakauksen paikkaa

Vältä kampauksia, joissa jaat hiukset suoralle jakaukselle, koska silloin tyvikasvu näkyy parhaiten. Myös otsatukka on hyvä idea, koska silloin tyvikasvu näkyy vain päälaella.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.