syyskuu 19, 2019

Hiusten hoito – Kiharien hiusten hoitorutiinit

Qblogin uusi juttusarja Hiusten hoito tulee avaamaan lukijalleen eri hiuslaatujen hoitorutiineja ja niiden ympärille kertyneitä kysymyksiä. Ensimmäisessä osassa Qtimen Anna, Emmi ja Disa kertovat omia kokemuksiaan kiharien hiusten hoidosta ja antavat vinkkejä, kuinka saat kiharasi kauniisti esiin. 

Parturi-kampaamo Qtime Hair Design - Hiusten hoito - kiharat tummat hiukset

Kiharien hiusten hoitorutiinit voivat vaihdella hiuspohjasta ja -laadusta riippuen. Kuuntelemalla hiustesi tarpeita ja testaamalla eri tuotteita, hoitomuotoja sekä pesuvälejä löydät parhaiten omat rutiinisi. Avain asemaan kiharan hoidossa kuitenkin nousee kosteustasapainon ylläpitäminen.

Kiharien hiusten hoitorutiinit 

1.    Kiharia hiuksia suositellaan pestäväksi mahdollisimman harvoin. Esimerkiksi 2-4 päivän välein, joka toinen kerta hoitoainepesulla ja joka toinen shampoolla. Pesumäärät ja tuotteet määräytyvät hiuspohjasi mukaan: herkkä ja kuiva kestää pidemmän pesemättömyysjakson kun rasvoittuva.

2.    Levitä hoitoaine pyyhekuiviin hiuksiin. Kun hiuksesi eivät ole täynnä vettä ne vastaanottavat paremmin tuotteen. Näin hoitoaine on myös riittoisampaa eikä sitä valu hukkaan veden mukana. Kuivuuden sekä pörröisyyden ehkäisemiseksi välttele shampoon kuivattavia sulfaattia, alkoholia ja silikonia.

Parturi-kampaamo Helsinki Qtime Hair Design - Advanced Hair Designer Disa

3.    Ennen kuivausta, lisää hiuksiin jätettävä lisäkosteuttava hoitotuote, kuten Sassoonin Halo Hydratea. Kampaa tuote tasaisesti hiuksiisi. Levitä vielä hoitotuotteen jälkeen noin golfpallon kokoinen määrä joustavuutta antavaa muotoilutuotetta. 

4.    Anna hiustesi kuivua luonnollisesti rutistelemalla niitä välillä, tai käytä kuivainta alhaisella lämmöllä diffuuserin kanssa. Kuivausprosessin aikana voit nostaa sormin hiustasi hiuspohjasta muotoillaksesi kiharaa, mutta älä kampaa niitä enää kuivina. Viimeistele hellästi sitouttavalla ja pitoa antavalla tuotteella. 

Parturi-kampaamo Helsinki Qtime Hair Design - Hiusten hoito juttusarja - Advanced Hair DesignDisa

5.    Kiharaan pörröisyys syntyy usein pesuvälin ollessa pidempi tai yön aikana tyynyn hankauksen takia. Suihkuta tarvittaessa hiuksiisi vettä tai lisäkosteuttavaa hoitosuihketta ja rutistele hellästi. Kosteus aktivoi hiuksissasi olevat tuotteet ja herättää kiharan eloon. Näin saat freesattua kiharan ja säästyt ylimääräiseltä pesulta.

Parturi-kampaamo Helsinki Qtime Hair Design - Hiusten hoito juttusarja - Top Hair Design Emmi

Annan, Emmin ja Disan vinkit kiharoihin

Shampoon ja hoitoaineen ei tarvitse, vastoin yleistä ajatusta, olla samasta tuotelinjasta. Shampoo valitaan hiuspohjan tarpeiden mukaan, kun taas hoitoainetarpeen määrittää hiuslaatu.

Anna pitää herkistyneen hiuspohjansa terveenä tasapainottavalla ja rauhoittavalla shampoolla. Hiuksen kihartumiseen hän saa avun erityisen kosteuttavista hoitoaineista, sekä tarvittaessa hiukseen jätettävistä hoito- ja muotoilutuotteista.

Parturi-kampaamo Helsinki Qtime Hair Design - Hiusten hoito juttusarja - luonnonkiharat hiukset

Emmi käyttää saunan yhteydessä Sebastian Hydre Moisturising -tehohoitoa. Hän muistuttaa kietomaan hiukset kosteaan pyyhkeeseen, mikäli saunan lämmössä viihtyy pidempään. Tällöin naamio ei kuivahda hiukseen.

Lisäksi Disa vinkkaa, pörröisyyden vähentämiseen saattaa toimia tyynyliinan vaihtaminen puuvillaisesta silkkiseen tai satiiniseen. Puuvilla imee hiuksistasi kosteutta, jolloin ne pörröttyvät helpommin.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.