toukokuu 25, 2017

Hiusmuutos – vuosien hiusunelma

Joulukuussa 2016 saimme viestin Millalta. Kuusivuotiaan pojan äiti kaipasi epätoivoisesti muutosta hiuksiinsa, jotka vaikuttivat jo itsetuntoon. Viesti jäi mieleemme, sillä hiuspulmissa meiltä saisi parasta apua. Niinpä otimme Millaan yhteyttä: hänestä tulisi QBlogin toinen hiusmuuttuja. 

Kun Milla toukokuussa kävelee sisään QTimeen, on hänellä kasvoillaan iloinen hymy.

”On jo korkea aika, että jotain näin hienoa tapahtuu; vaikka minun ja poikani elämään kuuluu hyvää, olen silti unohtanut itsestäni huolehtimisen. Minäkin kaipaan välillä hemmottelua. Tämä muutos on muutos siinäkin mielessä.”

Lapista Helsinkiin muuttaneella Millalla on jo pitkään ollut musta, pitkä tukka, johon ommeltiin maaliskuussa hiuslisäke. Lisäksi niska on ajeltu siiliksi. Hiuksia hän on värjäillyt mustaksi jo useamman vuoden.

”Kotivärjäys on aina ollut helppo ja nopea ratkaisu, mutta eihän se ole koskaan näyttänyt kovinkaan hyvältä. Hiusteni suhteen olenkin aina ollut hukassa. Olen kokeillut lyhyttä poikatukkaa, oranssia tukkaa, sivusiilejä ja jopa keesiä.”

Millan hiusmuutos QTime Hair Design

Hetken juteltuamme Millasta välittyy persoonallisuus ja rempseys, mutta mustat hiukset syövät luonteen eloisuutta ja väriä kasvoilta.

”Haluaisin kauniin polkkatukan, joka sopisi minulle täydellisesti niin mallin kuin värikin puolesta. Lisäksi haluaisin hiukset, jotka saisin laitettua kauniisti melko vaivattomasti. Esimerkiksi juhlissa olisi ihanaa pitää hiuksia kerrankin auki. Väri taas voisi olla ruskea, joka on lähellä omaa väriäni.”

Hair Designer ja meikkitaiteilija Jaana sekä Hair Designer Jola aloittivat muutoksen suunnittelemalla kokonaisuuden, jossa väri tukee leikkausta.

”Värjäsimme Millan hiukset contouring-värjäystekniikkaa hyödyntäen. Aloitimme hiusten vaalentamisella, jotta saisimme jyrkän mustan purkautumaan. Tyven ja kasvoja kehystävät hiusten etuosat värjäsimme lämpimän, tumman ruskealla ja hiusten keskiosan taas lämpimällä, vaaleammalla ruskealla. Lisäksi teimme vaaleita raitoja, jotka sävytimme saadaksemme hiuksiin kuparisuutta ja valoa. Nyt Millalla on myös mahdollisuus kasvattaa oma luonnollinen väri takaisin”, Jaana kertoo.

Millan hiusmuutos QTime Hair Design

Hiusvärin muutoksen vaikutus näkyikin heti. Ihonvärin tullessa paremmin esiin, Millassa tuntui olevan enemmän eloa.

Leikkauksesta vastasi Jola, joka piti mielessä Millan toiveita ja erityisesti uuden mallin sopivuutta kasvojen muotoon, piirteisiin ja tyyliin.

”Siistin kuivat latvat pois, mutta jätin kuitenkin sen verran mittaa, että hiukset voi tarvittaessa vetää kiinni. Niskasiilin Milla halusi pitää, joten tein siitä astetta siistimmän jättämällä siihen hieman enemmän massaa, ja muotoilemalla siilin niskan malliin sopivaksi. Hiusten pääliosaan leikkasin liikkuvuutta, ja etuosiin jätin pituutta pehmentämään kulmikkaita kasvoja,” Kertoo Jola.

Millan hiusmuutos QTime Hair Design

Millan hiusmuutos QTime Hair Design

Milla kertoo olevansa introvertti mutta samalla myös hassuttelija, jolla on aina ollut oma, rento ja rempseä tyyli elämässä ja pukeutumisessa. Hiukset ovat se herkkä kohta, joka on vaivannut mieltä.

”En ole oikeastaan kokenut ulkonäköpaineita ulkoapäin, vaan enemmänkin käyn keskusteluja itseni kanssa. Itsekriittisyys on aina kohdistunut juuri hiuksiin. Muuten minulla on selkeä tyyli. Pukeudun fiiliksen mukaan. Poikani kanssa liikkuessa vedän päälle helpot ja mukavat vaatteet, mutta juhliin tykkään panostaa.”

Jaana, joka viimeisteli muutoksen tekemällä Millalle tämän tyyliin sopivat meikit, totesi meikin suunnittelun olevan helppoa oikean hiusvärin löydyttyä. 

”Värit ovat ruskea, kulta ja luumu. Meikissä toin esiin silmien vihreyden ja ihonsävyn. Raikas oranssi huulipuna sopii Millalle todella hyvin ja pitää ilmeen kesäisenä”, Jaana kertoo.

Millan hiusmuutos QTime Hair Design

Millan hiusmuutos QTime Hair Design

Lopputuloksen nähtyään Milla on ennen kaikkea onnellinen.

”Täydellinen muutos! Ja mikä meikki! Ihana tapa aloittaa kesä. Laitamme pojan kanssa kellon narikkaan ja nautimme kiireettömyydestä.”

Millan hiusmuutos: Jaana Lauronen ja Jola Tuomikoski

Kuvat: Jaana Lauronen

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.