huhtikuu 12, 2022

Hiusmuutos värianalyysin perusteella

Tämän kertaisessa muutostyössä asiakkaamme Ninan hiukset saivat uuden värin värianalyysin tulosten pohjalta. Nina lähti hiusmuutokseen innolla ja avoimin mielin. Lähtötilanne muutokseen oli vaalennettu pohja, jossa oli nähtävissä aiempien vaalennuskäsittelyjen aiheuttama huokoisuus sekä sävyn ja kiillon katoaminen. Saavutettu vaaleus ei tuntunut Ninasta sittenkään täysin omalta. Värianalyysi tuntui houkuttelevalta, sillä haaveissa olisi löytää sävy, jossa malttaisi pysyä pidempäänkin.

Värianalyysi lähtötilanne

Ninan hiusten lähtötilanne ennen värianalyysiä sekä värjäystä.

Värianalyysin tavoitteena on tunnistaa asiakkaalle parhaiten sopivat sävyt eri väreistä. Analyysissä harteille asetellaan värikankaita, joiden vaikutusta tarkastellaan värianalyysiin kouluttautuneiden kampaajiemme toimesta. Sopivat sävyt mm. tasoittavat ja kirkastavat ihonsävyä sekä saavat silmien värin hehkumaan. Epäsopivammat sävyt taas saattavat luoda varjoja kasvoille ja tehdä ihon sävystä kirjavan. Värianalyysin päätteeksi asiakas tietää oman väriryhmänsä ja saa käyttöönsä sävypaletin, josta löytyvät kaikki parhaiten sopivat sävyt.

Värianalyysin tulokset saattavat yllättää. Joskus huomataan, että asiakkaalle sopiikin lämpimämmän sävyn sijaan viileämpi sävy tai että hiusten sävyä tulisi tummentaa. Mikäli uutta hiusväriä lähdetään toteuttamaan värianalyysin pohjalta, pohditaan lopullista värivalintaa aina yhdessä asiakkaan kanssa. Keskustelun pohjalta kampaajasi osaa ehdottaa sinulle sopivia muutoksia – niin pieniä kuin suurempiakin.

Qtime värianalyysiAsiakkaalle parhaiten sopivat sävyt tunnistetaan analysoimalla värikankaiden vaikutusta mm. ihon sävyyn.

Advanced Hair Designer Ronjan toteuttaman värianalyysin tuloksena Ninan väriryhmäksi paljastui syksyn sävyt. Syksyn sävyt ovat syviä murrettuja lämpimiä sävyjä. Ilokseen Nina löysi sävyjen joukosta monia sävyjä, joita oli jo aiemmin huomannut käyttävänsä. Sävyjen joukossa oli myös trendikäs marjaisa sävy, josta Nina on hiuksiinsa haaveillut. Värianalyysi toi vahvistuksen tiettyjen sävyjen sopivuudesta sekä toisten epäsopivuudesta. ”Tulevaisuuden värivalinnat tulevat helpottumaan paljon”, Nina toteaa.

Seuraavaksi vuorossa oli muutoksen suunnittelu ja toteutus, josta Junior Hair Designerimme Jopo vastasi. Jopolta löytyi selkeä visio, joka huomioi sekä värianalyysin tulokset että Ninan värihaaveen marjaisasta lopputuloksesta. Tulevassa hiussävyssä tulisi yhdistymään hieman syvempi murrettu lämpimän ruskea tyvi sekä latvaan liukuva pinkihtävän kuparinen, vivahteikas sävy. Tyven väri halutaan pitää melko lähellä asiakkaan omaa tummuutta. Tämä pidentää värjäysväliä ja hiusten ylläpito helpottuu. Marjaisa sävy tulee näkyviin hiusten pituudessa. Nina on sävyehdotuksista innoissaan.

Hiuksiin päädytään leikkaamaan kevyt kerrostus, jolla saadaan aikaan hieman ilmavuutta. Suunnitelmissa on kasvattaa aiemmin leikatut otsahiukset pois, joten otsahiusten linja päädytään yhdistämään verhomaisesti pituuteen. Leikkauksesta tulee yhtenäinen ja Nina voi jatkaa otsahiustenkasvatusprojektiaan.

Värianalyysi tulos syksy

Värianalyysin tulosten perusteella valittu sävy sai Ninan ihon sävyn hehkumaan.

Uusi syvempi väri palauttaa hiuksiin eloisuuden ja kiillon. Leikkaus taas tuo kaivattua ilmavuutta ja saa sävyjen vivahteet esiin hiuksessa. Niin Ronja, Jopo, kuin Ninakin ovat tyytyväisiä muutokseen, jonka pohjana toimi värianalyysi ja joka huomioi myös Ninan värihaaveet.

”Kasvojen sävyssä on huomattavissa upea ero! Uusi hiusväri luo ikään kuin päivetystä kasvoille. Iho suorastaan hehkuu.”, koko kolmikko toteaa innoissaan.

Värianalyysi lopputulos

Haalistuneen vaalean tilalla on nyt vivahteikas lämmin värisävy, joka pukee syksyn väriryhmään kuuluvaa Ninaa erinomaisesti.

Arki uusien hiusten kanssa on sujunut hyvin. Värianalyysi toi Ninalle paljon uutta tietoa sopivista värisävyistä. Väriryhmän tunnistaminen helpottaa värivalintoja niin hius-, vaate-, kuin meikkivalinnoissakin. ”Kiinnitän ihan uudella tavalla huomiota värivalintoihini. Etenkin niihin itselleni parhaiten sopiviin.”, Nina tiivistää tyytyväisenä uudet oppinsa.

Kiinnostuitko värianalyysistä?

Tutustu värianalyysiin tarkemmin täältä.

Oman värianalyysisi voit varata ottamalla yhteyttä 044 777 0776

Neuvomme sinua mielellämme hiuksiin liittyvissä kysymyksissä!

Qtime Hair Design
Malminkatu 20
Kamppi, Helsinki

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.