tammikuu 26, 2017

Hiusmuutos – pitkästä bobiksi

QBlogin muuttujaksi hakenut Veera, 21, koki ennalta arvaamattoman elämänmuutoksen jouduttuaan helmikuussa 2016 vakavaan auto-onnettomuuteen. Murtumat ja keskivakava aivovamma tarkoittivat pitkää kuntoutusta, kovaa työtä ja tottumista uuteen ihmiseen.

Hiusmuutos pitkät hiukset bobi

Kun kampaamon ovista sisään kävelee reipas nuori nainen Rovaniemeltä, ei viimeisen vuoden tapahtumia voisi ulkoapäin arvata.

”Onnettomuuden jälkeen minulla oli muistivaikeuksia ja haasteita lauseiden tuottamisessa sekä hereillä pysymisessä. Olisin voinut nukkua päiviä putkeen”, Veera muistelee.

Sittemmin helsinkiläistynyt parturi-kampaajaopiskelija, on yhä pitkällä sairaslomalla ja opettelee uutta arkea.

”Kuultuani ensikertaa aivovammasta, en ollut uskoa sitä. Aluksi en tuntenut oloani erilaiseksi mutta läheiset, perhe ja ystävät, ovat huomanneet minussa pieniä muutoksia: väsymistä ja tunteiden heittelyä laidasta laitaan. Arki on ollut haastavaa ja tulee olemaan sitä vielä pitkään. Minun on keskityttävä paljon itseni tsemppaamiseen.”

Tulevaisuudessa häämöttää paluu opintojen pariin ja siitä tie työelämään.

”Tällaisesta selviytyy, kun päättää selviytyä. Olen aina ollut päättäväinen ja reipas, joten taistelen kuntoni parantamiseksi enkä aio antaa periksi. En ole koskaan ollut kummoinen haaveilija mutta nyt tulevaisuudessa elää pieni unelma reissaamisesta Brasiliassa ja Australiassa.”

QBlogin muuttujaksi

Veera päätti hakea muuttujaksi kaivattuaan uusia positiivisia tapahtumia elämäänsä.

”Hiukset ovat aina olleet minulle tärkeä juttu. Kaipasin piristystä ja ammattilaisten neuvoja sopivaan hiustyyliin. Käsittämätöntä, että voitin muutoksen! Minulle ei ole pitkään aikaan tapahtunut mitään näin hyvää!”

Hiusmuutos pitkät hiukset bobi

Hiusmuutos pitkät hiukset bobi

Veeran hiusten muodonmuutoksesta vastasi Hair Designer Minna Sojakka.

”Uuden hiustyylin suunnitteluun vaikutti vaalea iho mutta myös aavistuksen pitkähköt kasvot. Veeran toive oli vaalea hiusväri. Ihoväriin ei kuitenkaan sovi liian jyrkkä vaalea, joten pehmensin sitä. Samalla hain muodollisesti silmien korkeudelle pyöreyttä. Hartiapituus taas muuttui ryhdikkääksi bobiksi eli pitkäksi polkaksi. Kokonaisuus on hyvin tasapainoinen ja monipuolinen – toimii sekä symmetrisesti että asymmetrisesti”, kertoo Minna.

Meikistä taas vastasi Hair Designer ja meikkitaiteilija Linda Lehto.

”Veera meikkaa vähän, joten halusin tehdä hyvin luonnollisen meikin, joka nostaa esiin kasvonpiirteitä. Korostin kulmia ja niiden hyvää muotoa. Silmäluomiin valitsin pehmeän kuparisia sävyjä koska Veeralla on sinivihreät silmät. Pohjameikin taas valitsin rasvoittuvalle ihotyypille sopivaksi. Lopuksi tummalla huulipunalla arkimeikkiin saatiin trendikästä ekstraa”, Linda kertoo.

Hiusmuutos pitkät hiukset bobi

Onnettomuuden jälkeinen aika on opettanut Veeralle enemmän elämästä ja sen tärkeistä tukipilareista kuin koskaan aiemmin.

”Lähimmäisistä kannattaa pitää kiinni ja ystävyyttä vaalia. Mikään ei ole itsestään selvyys. Perhe on tärkein tukiverkko Rovaniemellä ja ystävät täällä Helsingissä. Heidän perheensä ovat ottaneet minut omakseen ja se on ollut toipumisessani korvaamatonta.”

”Tärkein oppimani asia on, ettei elämässä voi olla liian varovainen. On hyvä elää hetkessä ja nauttia sen sekunneista mutta myös miettiä syy- ja seuraussuhteita. Sitä ei nuorena ajattele.”

Muutos oli Veeran toivoma hemmotteluhetki, joka myös jännitti. Lopputulos yllätti ja toi kyyneleet silmiin.

”Täydellistä! Uusi vuosi, uusi minä.” 

Kuvat: Paula Kesäläinen

Veeran meikki: Linda Lehto.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.