toukokuu 11, 2017

Hair collection – Linda Lehto

”Näytä omat taidot äläkä himmaile”, toteaa QTimen Hair Designer ja meikkitaiteilija Linda Lehto neuvoksi portfolion tekijälle. Omassa projektissaan Linda päätti olla tyylilleen uskollinen ja tehdä täysillä.

Siitä portfoliossa on kyse: taidoista, tyylistä ja persoonasta sekä visiosta esitellä koko paketti vakuuttavasti. Vuodesta 2014 parturi-kampaajana työskennellyt Linda tähtäsi erityisesti luovuuteen.

”Halusin päästä tekemään täysin vapaasti luovia ja hauskoja juttuja, joita liiketyössä ei pääse joka päivä tekemään. Instagram-kuvien rinnalta puuttuivat valokuvaajan ottamat portfoliokuvat.”

Hair Collection Linda Lehto QTime

Hair Collection Linda Lehto QTime

Koska idea portfolion tekemiseen lähti alun perin valokuvaajakaverilta, Paula Kesäläiseltä, joka myös toivoi hiuskuvia nettisivuilleen, olivat palaset yhtä vailla paikoillaan. Jotta Linda pystyi keskittymään hiuksiin, liittyi tiimiin kollega Susanna Holm, jonka vastuulla oli mallien meikkaaminen.

”Aloitimme mallien hakemisesta somen kautta, mikä osoittautuikin projektin haastavimmaksi osuudeksi. Oli mietittävä tarkkaan, millaisia malleja haemme ja löydettävä heidät. Yksi tärkeä ja haastava ehto oli täysi vapaus toteuttaa muutoksia mallien hiuksiin.”

Kun sopivat mallit oli valittu, suunnitelma tehty ja projekti aikataulutettu, toteuttivat Linda, Paula ja Susanna kuvauspäivän Stadin ammattiopiston studiolla.

Hair Collection Linda Lehto QTime

Hair Collection Linda Lehto QTime

Lopputuloksena syntyi portfoliokuvat, jotka muodostavat samalla myös Lindan ensimmäisen hair collectionin: kolme täysin erilaista hiustyyliä ja kuusi erilaista viimeistelyä. Lookit vaihtelevat rauhallisesta rajumpaan.

”Rajummassa viimeistelyssä hiusten leikkaus pääsee hyvin oikeuksiinsa. Rakenne ja muodot tulevat eritavalla esiin, kuin rauhallisessa kokonaisuudessa, jossa taas hius laskeutuu kauniisti rakenteen jäädessä vähäiseksi. Rauhallisessa lookissa meikki on nude ja rajummassa taas rasvainen, jopa sotkuinen. Sitä hainkin. Halusin mallien näyttävän siltä, kuin he olisivat bailanneet viikon samoilla meikeillä.”

Inspiraatiota portfolioprojektiin ja unelmiensa työhön kampaajana ja meikkaajana, Linda saa muun muassa somesta.

”Instagramissa seuraan aktiivisesti leikkaajia ja värjääjiä ympäri maailmaa. Lisäksi selaan alan lehtiä ja kirjoja. Työ vie joka lokakuu etsimään inspiraatiota hiusten mekkaan, Lontooseen. Mikä onkaan parempi kaupunki saada inspiraatiota kuin Sassoonin kotikaupunki Lontoo.”

Hair Collection Linda Lehto QTime

Hair Collection Linda Lehto QTime

Tuoreissa hair collection -kuvissakin voi nähdä pilkahduksen Lontoota. Ovathan kuvat 100 % Lindaa.

”Vaikka portfoliokuvat ovat hyödyllisiä tulevaisuudessa meille kaikille, on hyöty kuitenkin toissijaista. Kokemus ja itsensä toteuttaminen olivat parasta.”

Neljä vinkkiä portfolioprojektiin:

1. Älä karsi tyylistäsi. Ole itsevarma.

2. Valitse valokuvaaja, joka osaa kuvata hiuksia.

3. Tee rauhassa ja varaa projektiin aikaa.

4. Valitse portfolion alustaksi Instagram tai tee oma nettisivu. Ole luova!

 

Kuvien hiukset ja tyyli: @lindamandal

Kuvat: @paulakesalainen

Meikit: @studio_susu

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.