elokuu 07, 2019

Disa – Luova tunteella eläjä

Disa ei kavahda ajatella mikä itselleen on parasta. ”Kun on itselleen rehellinen, voi elämässä tehdä mitä vain”. Oulusta kotoisin oleva Disa on empaattinen ja herkkä elämästä nautiskelija, joka janoaa uuden oppimista. 

Disa Advanced Hair Design Kuva: Arez Metta (IG @arezmetta)

Rauhallinen kävely töihin Hermannista Malminkadulle ja aikaa valmistautua ensimmäiseen asiakkaaseen. Näin Disa on valmis antamaan 110% itsestään. ”Ihmiset edellä – työssäni on ehdottomasti tärkeintä asiakkaat ja vuorovaikutus heidän kanssaan.” 

Intohimo hiuksiin Disalla on ollut aina. ”Kakarana olin aina jonkun hiuksissa kiinni.”, Disa kertoo. ”Päädyin itseasiassa opiskelemaan matkailualaa hetkeksi, kun en päässyt kampaajakouluun heti.” Kiertotie ei kuitenkaan ollut luopumista kampaajan urasta. Kolmannella yrittämällä 20-vuotias Disa lopulta aloitti opinnot unelma-ammattiinsa. Hän valmistui vuonna 2013 parturi-kampaajaksi.

Advaced Hair Designer Disan hiustenleikkaus_Qtime Hair Design

Sassoonin hiuskuvat ovat kiinnostaneet Disaa jo ennen Qtimea. ”Mietin kuinka ihmeessä Sassoonin leikkauksia voitaisiin toteuttaa.” Innostus ja halu löytyivät tekemiseen, mutta ammatilliset työkalut puuttuivat tekniseen toteutukseen. Disalle jäi ajatuksen kipinä Sassoonin liikkeessä työskentelystä hänen saadessa kouluttajalta positiivista palautetta potentiaalista tekniseen työskentelyyn. 

Advanced Hair DesignerDisan tekemä kampaus kukkakoristeella

Muutettuaan Oulusta Helsinkiin Disa työskenteli hetken toisessa liikkeessä. Muutosta oli noin neljä kuukautta, kun Disa vietti iltaa ystäviensä kanssa samassa porukassa kuin Qtimen Anna. ”Oletko kampaaja vai hiusmalli?”, oli Annan ensimmäinen kysymys Disalle, kaksikon tutustuessa toinen toisiinsa kaksi vuotta sitten. 

Kuukausi Annan ja Disan juttutuokion ja yhteystietojen vaihtamisen jälkeen Disan puhelimen näyttöön ilmestyi Annan numero. ”Tarpeeksi kun jotain haluaa, niin näin se universumi toimii.” Disa miettii hersyvän naurun saattelemana. 

Disan värjäämät hiuksetDisan tekemä juhlakampaus

Kampaajana värien hallinta ja viimeistelyt sekä kampaukset ovat Disan vahvuusalueita, mutta työtä hän tekee rakkaudella asiakkailleen. ”Kampaaja-aika on asiakkaan hetki ja silloin hänen ei tarvitse miettiä mitään muuta.” Ystävällinen ja kohtelias Disa kuulee asiakkaiden tarpeet sekä pyrkii toteuttamaan toiveet jopa paremmin mitä asiakkaalla oli ajatuksena.

Uuden oppiminen pitää motivaatiota yllä. ”Ei ole päivääkään, etteikö oppisi jotain uutta. Haluan kehittyä työssäni ja pystyä palvelemaan asiakkaita vielä paremmin.” Uuden oppiminen toimii selkeänä motivaattorina myös työn päämäärissä. ”Tarpeeksi kun tekee töitä, niin joissain vaiheessahan se nimike vaihtuu Advancedista Top Hair Designeriksi.”, Disa hymyilee. 

Disa Advanced Hair Design Kuva: Arez Metta (IG @arezmetta)

Hektistä kampaajatyötä tasapainottavat jooga- ja lauluharrastus. Hetken hengähdys joogamatolla tai itsensä ilmaisu laulun muodossa, tuovat hyvää balanssia tunnerikkaalle Disalle. Joogina hän on ollut kahden vuoden ajan, mutta musiikki on aina ollut osana Disan elämää. ”Äiti on katsonut silmät pyöreenä, että tossa se 1,5-vuotias Disa jammaillee ja ”laulaa” telkkarin äärellä, eikä edes vielä osaa muodostaa sanoja.”, Disa jakaa äitinsä muiston Disan lapsuudesta. 

Musikaalinen lahjakkuus on siirtynyt isältä tyttärelleen. Monta vuotta ammattimuusikkona toiminut isä soitti saksofonia ammatikseen. Muun muassa modernia soulia ja R’n’B:tä laulava Disa kirjoittaa nykyään omia sanoituksia ja käy aktiivisesti laulutunneilla. 

Kuva: Arez Metta (IG @arezmetta)

Tulevaisuuden suunnitelmissa Disalla on saada omaa musiikkia maailmalle ja jossain vaiheessa ehkä asua ulkomailla. Mutta tänään Disan unelmien päivässä siintää rauhallinen tunnelma. ”Ottaisin omaa aikaa, jossain lämpimässä. Makoilisin auringossa ja napostelisin jotain hyvää ruokaa. Luovuutta pitää myös olla, ilman rajoja. Tänään näin, parin päivän päästä ajatus voi olla toisenlainen.”, Disa haaveilee. 

Lisää Disan töitä näet hänen IG-tililtä @hairsistadisa ja Qtimen somesta.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.