tammikuu 15, 2017

Contouring-trendi levisi hiuksiin

Täysin uusi ja raikas tapa värjätä hiuksia – yksilöllinen kaunistautumiskokonaisuus. Sitä on contouring-värjäystekniikka, alan uusin houkutus, jota kutsutaan myös hiusten meikkaamiseksi. Inspiraationsa se on saanut huippusuositusta contouring-meikkaamisesta.

Hiusten Contouring

Contouringin ydinajatus on korostaa kasvojen kauneimpia piirteitä persoonallisuutta unohtamatta. Kasvojen meikkaamisessa ja hiusten värjäämisessä tämä toteutetaan vaikuttamalla valojen ja varjojen vuorovaikutukseen vaaleilla ja tummilla värisävyillä.

Hiusten contouring-kouluttaja Joni Justander, Wella Educator & Nioxin Learning Expert, kertoo hiusten, ihon ja silmien värien sekä kasvojen muodon määrittävän värjäyksessä käytettävät kylmät tai lämpimät sävyt.

”Oikeilla värisävyillä tuodaan entistä paremmin esiin esimerkiksi ihon luonnollisia sävyjä. Kasvojen muoto taas vaikuttaa värisijoitteluun eli uuteen tapaan asetella eri värit hiuksiin. Kasvoja kehystävä tumma väri luo lyhentävän ja kaventavan vaikutelman, kun taas vaalea pidentää ja leventää.”

Myös tekniikalla, jolla värit levitetään hiuksiin, on väliä.

”Contouring-värjäyksessä värjäämme vapaalla kädellä ja erilaisilla raidoitusmenetelmillä. Oikealla tekniikalla ja oikeilla väreillä kasvojen ympärille värjätään valojen ja varjojen vaikutelmia.”

Hiusten Contouring

Hiusalan ammattilaisena ja kouluttajana Justanderin omat kokemukset uudesta värjäystekniikasta ovat olleet ällistyttäviä.

”Asiakkaani ovat olleet innoissaan uudesta hiustyylistä. Etenkin siitä miten paljon contouring-värjäystekniikka vaikuttaa kasvonpiirteisiin. Parasta on hyvin yksilöity ja kokonaisvaltainen kaunistautumiskokonaisuus. Kenelläkään toisella ei voi olla täysin samanlaisia hiuksia, koska uusi hiusmalli ja -väri pohjautuvat nyt juuria myöten omiin piirteisiin. Hiukset ovat kuin sormenjäljet.”

Mutta kasvojen muodon huomioiminen hiusten värjäämisessä tai leikkaamisessa ei kuitenkaan ole uusi ilmiö.

”Se mikä eroaa aikaisemmasta, on täysin uudenlainen tapa lähestyä hiusten laittamista. Piirteiden korostaminen viedään uudelle tasolle kohti entistä persoonallisempaa lopputulosta. Asiakkaalle contouring-värjäystekniikka on mahdollisuus kokeilla jotain uutta ja raikasta. Kampaajalle se on täysin uudenlainen tapa työskennellä. Mahdollisuus inspiroitua.”

Hiusten Contouring

Sopiiko contouring-värjäystekniikka kaikkien kasvoille ja myös lyhyisiin hiuksiin?

”Ehdottomasti! Lisäksi toteutettavissa ovat niin luonnolliset kuin räväkämmätkin värit eri makuihin, sillä ajatushan on leikkiä värien eri sävyillä.”

Mallia hiuksiin meikkaamisen maailmasta tuo ensi vuonna myös Wellan toinen uutuus: optisia harhoja hyödyntävä valonsäteistä, prismasta ja strobing-meikkaamisesta vaikutteita saanut Wella Collections Optical Illusions.  Käynnissä on hiusten leikkaamisen ja värjäämisen evoluutio.

Kuvat: Wella

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.