marraskuu 07, 2017

Anna – Roihikan taiteellinen turkulainen

Oli kuunneltavana Litku Klemetti, katseltavana Elsa Salosen taidenäyttely tai värjättävänä asiakkaan hiukset, on QTimen Anna Vuoristo aina yhtä tyytyväinen. Luovuus, estetiikka ja ihmiset muodostavat elämään sopivan väylän, jolle sattuma ja intuitiivinen luoviminen ovat johdattaneet.

Anna Vuoristo QTime

Kun turistit Lontoon M&M’s -kaupassa näkevät satoja klassikkokarkkeja, ihailee Anna lukuisia värejä ja kuvittelee mielessään erilaisia yhdistelmiä. Ihmisrakas ja empaattinen introvertti kun sattuu rakastamaan värejä.

”Usein kampaajat painottuvat enemmän joko hiusten leikkaamiseen tai värjäämiseen. Minä jälkimmäiseen. Vaikka asiakas olisi käynyt minulla 10 vuotta esimerkiksi vain tyvivärissä, on lähtötilanne hänen jokaisella käynnillään uusi. Ei siis ole kahta samanlaista alkuasetelmaa tai työpäivää. Sen ymmärtäminen, haasteet ja kiinnostus kehittyä ruokkivat toisiaan, jolloin työn parissa viihtyy.”

Taiteellinen luonne sai Annan kiinnostumaan alun perin valokuvaamisesta Turun ilmaisutaidon lukiossa. Välivuosi kuitenkin muutti suunnitelmia.

”Innostuin vaatesuunnittelusta. Pääsin töihin pieneen putiikkiin, jossa oli myös kampaamo. Omistaja sattui olemaan kampaaja-maskeeraaja, jolloin innostuin itsekin maskeeraamisesta. Olen siis koulutukseltani myös maskeeraaja ja meikkaaja.”

Kiinnostus muotiin ja valokuvaamiseen sai pohtimaan muotikuvia ja stailaamista. Suunta kääntyi ammattikouluun parturi-kampaajalinjalle, josta työharjoittelu vei mukanaan Prof Helsinkiin. Profista avautui sattumalta myös työpaikka 2008 valmistumisen jälkeen. Turkulainen muutti pysyvästi Helsinkiin.

”Profissa ymmärsin, mistä koko alassa on kyse. Jotta pystyy toteuttamaan visionsa, on oltava keinot eli tekniikka hallussa. Silloin luovuus menee aivan toiselle tasolle. Tiedät heti, mitä teet ja miten toteutat sen toimivasti.”

Anna haluaa toteuttaa asiakkailleen hiukset, joista he ovat aina unelmoineet, sitä ehkä vielä tietämättään.

”Pyrin aina aistimaan heidän fiiliksiä, ja teen tukkaa kunnes se on täydellinen ja asiakas tyytyväinen. Se vaan on niin kivaa.”

Qtime_Collection 1970

QTime100 Collection, 1970-luvun mallin hiukset värjäsi Anna ja leikkasi Linda Lehto.

Profissa Anna teki viimeisen vuoden töitä toiminimellään ja keskittyi myös hiusten leikkaamiseen. Sitten 2012 työkaverit perustivat QTimen.

”Sannin kanssa olen tehnyt hommia kohta jo 10 vuotta. Se QTimessa onkin parasta: työkavereita vuosien takaa ja uutta porukkaa – paljon säpinää. Kaikilla on oma visio ja innostusta. Aloittelijat oppivat minulta ja minä opin heiltä. Se on ihanaa.”

Anna tunnetaan boheemina persoonana, joka käy keikoilla, sisustaa ja viihtyy Roihikan lisäksi myös Berliinissä parhaan kaverin luona. Reissaamisen lisäksi yksi tärkeimmistä harrastuksista on vapaaehtoistyö kerran viikossa osana Pilke-toimintaa, jossa autetaan eläkeikäisiä päihdeongelmaisia.

”Unelmoin saavani jatkossakin tehdä sellaisia asioita, joista tykkään. Elää elämää, jossa minä, rakkaat ja läheiset olemme onnellisia.”

Aikoinaan Profin Colour Art Directorina Anna koulutti kampaajia hyviksi värjäreiksi. Yksi tulevaisuuden haave liittyykin kouluttamiseen.

”Koska pyrin vaikuttamaan ja viemään alaa eteenpäin, haluaisin perustaa akatemian, jossa koulutettaisiin kampaajia, mutta sen toiminta ei olisi sidottu tiettyihin brändeihin. Kouluttajat olisivat tunnettuja, itsenäisiä freelance-kouluttajia ympäri maailmaa. Se toki vaatisi asennemuutosta, tuuletusta totuttuihin tapoihin sekä kampaajien, kampaamoiden ja tunnettujen brändien välistä kannustamista.”

Kuvat: Olga Poppius. 

 

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Miksi kampaajasi kouluttautuminen on tärkeää?

Yksi Q-Tiimimme merkityksellisimmistä kulmakivistä on jatkuva kouluttautuminen, joka on avain korkealaatuiseen palveluun. Lue lisää siitä, miten panostamme koulutukseen ja miksi se on tärkeää juuri sinulle asiakkaana. Kampaajina kouluttautumisemme on olennainen osa ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä, ja siitä on hyötyä myös sinulle asiakkaana. Kouluttautunut kampaaja pysyy ajan tasalla uusimmista tekniikoista, trendeistä ja työkaluista, mikä mahdollistaa laadukkaampien…

Lue lisää
Metallinpoisto hiuksista kampaamossa ja kotona.

Metallinpoisto hiuksista tehokkaasti kampaamossa ja kotona

Vihertävät hiukset? Kasvatus ei etene hiusten katkeilun takia? Onko metallinpoisto sinulle tuttu termi? Sen avulla hiuksiin kertyneitä metallihiukkasia on mahdollista poistaa niin ammatti- kuin kotihoitotuottein! Tässä QBlogissa saat selville kärsivätkö sinunkin hiuksesi metallihiukkaskertymästä ja kuulet tavoista, joilla niistä on mahdollista päästä eroon. Mitä tarkoittaa metallinpoisto hiuksista? Metallikertymät ovat hiuksiimme ajan saatossa kertyneitä metallihiukkasia. Näillä kertymillä…

Lue lisää

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.