toukokuu 10, 2018

Hiusmuotoilu osana tanssitaidetta

Hiusmuotoilu ja nykytanssi ovat omia taiteenlajejaan, jotka yhdistyvät Rea-Liina Brunoun tanssiteoksessa Menestysteos, Part 1 – La Terre Des Chants Moroses. Rea-Liina pyysi Qtimen Annaa luomaan hänelle tulevaisuuden menestystaiteilijan kampauksen osana esitystä.

Menestysteos Rea-Liina Brunou

”Pohdin teoksessa menestymisen teemaa. Etsin konkreettisia havaintoja siitä, minkälaisista aineksista menestyminen esitys- ja tanssitaiteen kontekstissa voisi muodostua. Yksi havainnoistani koski taiteilijoiden hiustyylejä. Ammattikunnassamme arvostetaan monesti graafista tai androgyyniä ilmettä. Yksi viime vuosien isoimmista hiteistä onkin ollut paavimainen otsalinja. Siitä innoittuneena otin yhteyttä Annaan.”

Anna aloitti hiusten suunnittelun pohtimalla Rea-Liinan persoonaa ja muutosteemaa.

”Halusimme molemmat radikaalin muutoksen. Minua kiehtoi katutrendien ja ammattimaisen hifistelyn yhdistelmä ja samalla myös alan trendi hyvin lyhyistä, kerrostetuista hiuksista, joissa on myös pitkiä osioita.”

Menestysteos Rea-Liina BrunouMenestysteos Rea-Liina Brunou

Omana kohtauksena teoksen alussa Annan toteuttama hiustenleikkaus on Rea-Liinasta konkreettinen muodonmuutos kohti menestyvän esiintyjän olomuotoa.

”Pidin Annan mahdollisuudesta havainnollistaa katsojalle jotakin teoksen dialogisesta tekotavasta. Samalla kun Annan työ näyttäytyy minulle jonkinlaisena luonnonmateriaalin veistotaiteena, tuntui myös hiustenleikkuun hoivauksellinen puoli hyvältä.”

Jotta hiustenleikkaus sai teoksen edellyttämää vaikuttavuutta 10 minuutin aikarajan puitteissa, teki Anna pitkään, kevyesti kerrostettuun polkkaan esileikkauksen ennen esityspäivää.

Menestysteos Rea-Liina Brunou

Esileikattu kampaus.

”Jätin pääliosaan pidemmän osion, joka peitti esileikatun tukan. Leikkaamalla sen itse esityksessä, sain sopivan efektin tukan muuttumisesta hetkessä radikaalisti. Projekti oli todella mielenkiintoinen. Itse esityksessä oli kivaa jännityksestä ja käsien tärinästä huolimatta. Vaikka olin tehnyt tarkan suunnitelman etukäteen, päädyin lopulta myös improvisoimaan.”

Kun esityksestä on kulunut kuukausi, tuntuu se Rea-Liinasta kampauksen myötä jatkuvan.

”Hiukset tekevät olon särmikkäämmäksi. Kiitos siitä Annalle!” 

 

Menestysteos, Part 1 – La Terre Des Chants Moroses sai ensi-iltansa 31.3. Turun nykytaidetila Kutomolla.  

 

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

Hiusmuutos – Tummasta vaaleaan yhdellä kerralla

Hiusten vaalennus tummasta vaaleaan vaatii ammattitaitoa, tarkkuutta, väriosaamista ja hiusten kunnosta huolehtimista. Tässä Qblogissamme asiakkaallemme Pinjalle toteutettiin pitkistä, tummiksi värjätyistä hiuksista yhdellä kertaa luonnollisen vaalea polkka. 

Lue lisää

Qtime Collection – ANOMALY

QTime Hair Designin 10. juhlavuoden kunniaksi loimme hiuskokoelman, joka juhlistaa joukosta erottumista ja jokaisen omaa erityisyyttä. Uppoudu kuviin, pohdi ja inspiroidu!

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.