syyskuu 05, 2017

Värilukutaitoa osa 1

”Nostamme parhaat puolesi esiin”, on QTimessa työskentelytapojen ydin, johon tekninen tapa leikata ja värjätä tähtää. Oletkin jo luultavasti kuullut kasvojen muodon, silmien värin, mutta myös tyylin huomioimisesta hiuksia laittaessamme. Hyvä värilukutaito on yksi tärkeimmistä; Ihosi väri on pohja kaikelle kampaamon penkissä tapahtuvalle.

Harva tietää, että QTimessa on kaksi Beauty Colorsin värianalyysikoulutuksen käynyttä väriammattilaista, Sanni ja Ninni. Vaikka osaavalla kampaajalla on hyvä värisilmä jo luonnostaan, päättivät tytöt käydä koulutuksen saadakseen syvempää ymmärrystä väreistä.

”Innostus omaan työhön tarkoittaa uteliaisuutta oppia lisää ja se on vain plussaa. Koulutuksessa kyky hahmottaa ja korostaa piirteitä värejä tarkastellen kehittyi. On ollut myös kiva siirtää oppeja eteenpäin QTimessa, jossa näitä analyyseja on tehty tiimiläisille.”, kertoo Sanni.

Beauty Colors kertoo värien jakautuvan karkeasti sini- ja keltapohjaisiin väreihin. Ne jaotellaan vielä vuodenaikojen mukaan, kesä, kevät, syksy ja talvi -väreihin. Sanni, väreiltään kevät, sai samassa varmuutta omaan tyyliin, esimerkiksi pukeutumiseen.

”Uskallan ostaa muutakin kuin mustaa. Lämpimän raikkaat oranssit, koralli, kirkkaat ja vaaleat vihreät  ja esimerkiksi luonnonvalkoinen sopivat minulle.”

Vähitellen oma vaatekaappi onkin täyttynyt kevätnaisen väriskaalan mukaisilla vaatteilla.

”Aamulla voin laittaa päälleni mitä vain ja se näyttää aina hyvältä. Kaappi on täyttynyt oikeista valinnoista, mikä on ollut hauska extra. Nyt kokonaisuus on aina harmoninen ja tuo parhaita puolia esiin.”

Nina, kesäihminen, taas tehnyt hyviä valintoja juuri meikeissä.

”Poskipunat ja huulipunat ostan itselleni sen mukaan, mikä todella imartelee omaa ihonsävyä. En osta enää ”Tää on ihana!” -perusteella, vaan mietin valintoja.

Anna, talvi, taas on välttynyt hutiostoksilta.

”Kun tietää, mitkä sävyt sopivat itselle, tulee näitä oikean värisiä vaatteita myös käytettyä.”

QTimen Karoliina arvaili väreikseen syksyä, mutta tulos olikin toinen: talvi.

”Yllätyin ja olin hetken skeptinen. Sopisiko minulle sininen tai harmaa? Väreihin tottuneelle ne kuulostivat aluksi, jopa tylsiltä. Käytyäni kuitenkin ostoksilla, mukaan tarttui ensimmäinen sininen vaate, neuletakki. Totesin pian sen olevan vaatteistani väriltään minulle parhaiten sopiva. Minnan värjäämät tummat hiukset viimeistelevät kokonaisuuden, joka on nyt yhtenäinen.”

 

Kaipaavatko hiuksesi sitä oikeaa väriä? Tule juttelemaan!

Kuvat: Olga Poppius

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

Hiusmuutos – Tummasta vaaleaan yhdellä kerralla

Hiusten vaalennus tummasta vaaleaan vaatii ammattitaitoa, tarkkuutta, väriosaamista ja hiusten kunnosta huolehtimista. Tässä Qblogissamme asiakkaallemme Pinjalle toteutettiin pitkistä, tummiksi värjätyistä hiuksista yhdellä kertaa luonnollisen vaalea polkka. 

Lue lisää

Qtime Collection – ANOMALY

QTime Hair Designin 10. juhlavuoden kunniaksi loimme hiuskokoelman, joka juhlistaa joukosta erottumista ja jokaisen omaa erityisyyttä. Uppoudu kuviin, pohdi ja inspiroidu!

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.