lokakuu 27, 2016

Miten saada kestävät kiharat? Toiveunesta totta

Kiharat joko onnistuvat tai eivät onnistu. Ne kestävät tai eivät kestä. Arpapeliä. Vai onko? Kampaajillehan kestävien kiharoiden tekeminen on arkipäivää. Se voi olla sitä myös sinulle. Seuraa näitä ohjeita ja saat kiharat, joista olet aina haaveillut.

Kiharat hiukset

Kiharat hiukset

Valmistelu

Paras pohja kiharoille on puhtaat hiukset. Rasvaisiin hiuksiin kiharoita ei kannata edes yrittää tehdä, koska rasva painaa ja lätistää hiuksia.

Pohjatyö

1. Hiusten on oltava kuivat, sillä kosteudellakin on lätistävä vaikutus.

2. Kuivaa hiukset föönillä. Jos haluat hifistellä voit käyttää fööniin päähän kiinnitettävää pöyreää tapillista lisäosaa eli softeria. Sen läpi puhallettu ilmavirta on lempeämpi, ja tuo hiuksiin tuuheutta. Tämä on erityisen hyvä tapa kuivata juuri luonnonkiharaa hiusta.

3. Seuraavaksi laita hiuksiin kiinnittävää ja kalvon muodostavaa muotoilutuotetta kuten muotovaahtoa tai muotoilusuihketta. Nimensä mukaisesti ne pitävät hiuksesi muodossa ja suojaavat kosteudelta. Älä käytä mitään öljypohjaista tuotetta.

4. Kysy omille hiuksillesi sopivaa muotoilutuotetta kampaamosta sen sijaan, että pohdit kaupassa useiden erilaisten tuotteiden välillä, joista yksikään ei välttämättä sovi hiuksillesi.

5. Suihkuta muotoilusuihketta tai levitä muotovaahtoa kamman päälle, ja kampaa se tasaisesti hiuksiisi. Jokaisessa suortuvassa tulisi olla muotoilutuotetta.

Välineet

Parhaat välineet kiharoiden tekemiseen ovat suoristusrauta tai hyvä puikko eli sauvakiharrin. Niissä kuumuus ja jännite ovat sopivat, jolloin kiharat kestävät paremmin. Kannattaa kihartaa hiukset ensin jopa liian kiharaan, jolloin ne asettuvat päivän mittaan juuri sopiviksi.

Viimeistely

1. Vedä kiharoita varovasti sormillasi auki.

2. Lopuksi suihkuta kiharoihin hiuslakkaa maltillisesti. Lakan tulisi olla kevyt, ei liian painava. Täydellinen lopputulos on nimittäin elävät ja liikkuvat kiharat, ei tönkkö kypärä.

3. Jos liikut ulkona huonolla säällä, suojaa kiharat esimerkiksi huivilla.

Kuvat: Eero Kokko.

KIINNOSTUITKO? LUE LISÄÄ!

Ohuet ja hennot hiukset? Oikealla tyylillä ja tuotteilla runsauden tuntua!

Mirka saapuu liikkeellemme valmiina muutokseen. Kasvatusprojekti ei tuonutkaan ohuisiin ja hentoihin hiuksiin kaivattua tulosta – nyt toiveena on saada ohuista hiuksista jälleen runsaan näköiset. Toivottu ja toimiva tyyli löydetään uuden leikkauksen, värin sekä tuotteiden yhdistelmällä. ”Latistuva, latvoja kohti ohentuva hius, joka ei kasvatusprojektista huolimatta yllä kuin polkkamittaan.” Näin kuvaili malliksemme saapunut Mirka hiuksiaan konsultaation alussa….

Lue lisää

Hiusmuutos – Tummasta vaaleaan yhdellä kerralla

Hiusten vaalennus tummasta vaaleaan vaatii ammattitaitoa, tarkkuutta, väriosaamista ja hiusten kunnosta huolehtimista. Tässä Qblogissamme asiakkaallemme Pinjalle toteutettiin pitkistä, tummiksi värjätyistä hiuksista yhdellä kertaa luonnollisen vaalea polkka. 

Lue lisää

Qtime Collection – ANOMALY

QTime Hair Designin 10. juhlavuoden kunniaksi loimme hiuskokoelman, joka juhlistaa joukosta erottumista ja jokaisen omaa erityisyyttä. Uppoudu kuviin, pohdi ja inspiroidu!

Lue lisää

VARAA OMA AIKASI

Sinulle toimivimmat hiukset napin painalluksen päässä.